eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Kolejny wypadzik :):Wyszła łucha z KWK i jakaś gąska i odłamki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Tutaj next wypad :).Polana gdzie wyszły karnistry, na razie trawsko po kolana, ale jeszcze raz się tam wybraliśmy we dwoje :).Tutaj, fragment dolnej części od bagnetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Srebrny zegarek kieszonkowy, ciekawa historia, bo zawsze tak mówiłem, że mam pecha jeżeli chodzi o te zegarki kieszonkowe, już mam kilka miedzianych klapek i zawsze tato mówił, że jestem blisko, kilka miechów temu trafiłem srebrną klapkę od zegarka kieszonkowego to już można było to nazwać wielkim krokiem do przodu, a tu proszę teraz prawie cały zegarek tylko bez tarczy i tyłka, ale może niedługo wyjdzie w idealnym stanie :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Klucz do znanej nam komnaty :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Ehh, poprzednie foto nie weszło, na blaszcze są napisy, ale jest ułamana i krucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Moniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 jakaś wpinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 I ostatni wypadzik. Dziwna sprawa z tymi Czechami, jak nie myśliwy, który nas upolował" na końcu pola i podjechał autem, a później nazwał partyzantami :D, tak teraz kolejni myśliwi zatrzymali się, jeden wysiadł zobaczył tate, potem mnie i wsiadł z powrotem do auta... My już się pakujemy, a ten agent FBI przeszedł 300 metrów pod górkę, żeby z 50 metrów obserwować nas przez lornetkę co robimy. Jak go zobaczyliśmy to byliśmy zmieszani tą sytuacją, a ja z tatem jeszcze sobie po czesku tak dla jajec rozmawialiśmy nie wiedząc nawet, że ktoś nas obserwuje, potem śmialiśmy się jak szliśmy przez lasek, a nagle jacyś Czesi z samochodu krzyczeli HLEEEEEEEDACIE! " :D, to już całkiem myśleliśmy, że ze śmiechu pękniemy :D, ale lekki strach był jak na dziczy z bronią biegali :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Taki fajny klimacik, ale jak okazało się, że te cudownie wyglądające kamyczki powodują wzbudzanie się rutka i garretta to normalnie myślałem, że padnę :D, zmieniliśmy miejsce. Wyskoczyły 3 monetki czeskie z lat 50-tych i jedna piątka możliwe, że przedwojenna :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Tutaj owa piątka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Tutaj z polanki, Czesi bardzo dużo ugorów mają ze względu na kamienisty i górzysty teren :), ale fajnie się tam jeździ, bo widoki powalają na kolana! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Takie widoczki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 I sparta pozdrawia :D.Potem dodam fotki po czyszczeniu :)!Jeszcze mam fajną łuskę prawdopodobnie z PAK-a.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Aaaa jeszcze takie coś, na początku myślałem, że o ogniwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 A przy okazji dodam tę łuskę.Czy to PAK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Ehh, nie poszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 I na koniec jeszcze ciekawa kulka. Pierwszy raz taką widzę z tym drucikiem ".Czekamy na żniwa, bo na razie bida... Wtedy ruszamy po znajdki na poletka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Witam!Nowy film :).http://www.youtube.com/watch?v=VlguOX3oaSY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2014 P.S Sorki za podwójny, ale wybaczcie ekscytację z tego hełmu - mój pierwszy.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 15 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2014 Witam! Trochę mnie nie było, niestety niektóre znajdki to z ugorków i to jeszcze ta trawa i te upały ehhhh. Na szczęście ostatnio zaczynają się żniwa i co raz to więcej pól się zwalnia, jeszcze tylko zaczekać na orkę i mmmm palce lizać :), a więc przejdźmy do konkretów, 3 skromne wypady, sama mizeriada, ostatni wypadzik to taki 4-osobowy :). Sreberek niestety nie ma także proszę się nie gniewać :D.Pierwszy polny moniak 2 pfennigi 1875 :), potem pojechaliśmy na ugorek w okolice gdzie wyskoczył hełmik i znów pfennig i jakaś łuska i dużo złomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 15 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2014 W okolicach gdzie wyskoczył hełmik po dość dalekiej drodze na nogach w poszukiwaniu nowych pól, już mieliśmy zawracać, a tym czasem pojawiło się nam ładne skoszone pole i to jeszcze przy tym ciekawym lasku i przy niegdyś głównej drodze :). Rewelki nie ma, ale 2 fajne guziczki są w tym jeden ciekawy. Tak jakby jakaś kierownica lub ster :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 15 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2014 U dołu ten ciekawy guziczek, dzisiaj lub za kilka dni dodam już te znajdki oczyszczone razem z tymi, które obiecałem wcześniej :D... Jakoś nie mogę się za to zabrać, a im dłużej człowiek czeka to potem sterta się uzbiera i się nie chce tym bardziej :).I oczywiście pfennig kolejny i pruski mały guziczek :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 15 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2014 Tutaj wspólny wypadzik i Pan Piter znalazł swój hełmik, bardzo fajna okolica i ciekawy teren :), a byliśmy tak blisko :D, ani tato, ani ja go nie dorwaliśmy, jedynie same monetki znaleźliśmy PROxą i kanarem :D. - bardzo ładny stan :). Wg mnie jest to na 99% M42, najlepiej by było jakby kilku speców mnie poprawiło, na razie jeszcze się uczę w dokładnej identyfikacji, także jak co przepraszam za nieścisłości w dziedzinie militarnej :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.