Skocz do zawartości

Poszukiwania polsko-czeskie Ace 250 & PROxima v5 - 2014

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Srebrny zegarek kieszonkowy, ciekawa historia, bo zawsze tak mówiłem, że mam pecha jeżeli chodzi o te zegarki kieszonkowe, już mam kilka miedzianych klapek i zawsze tato mówił, że jestem blisko, kilka miechów temu trafiłem srebrną klapkę od zegarka kieszonkowego to już można było to nazwać wielkim krokiem do przodu, a tu proszę teraz prawie cały zegarek tylko bez tarczy i tyłka, ale może niedługo wyjdzie w idealnym stanie :D?

I ostatni wypadzik. Dziwna sprawa z tymi Czechami, jak nie myśliwy, który nas upolował" na końcu pola i podjechał autem, a później nazwał partyzantami :D, tak teraz kolejni myśliwi zatrzymali się, jeden wysiadł zobaczył tate, potem mnie i wsiadł z powrotem do auta... My już się pakujemy, a ten agent FBI przeszedł 300 metrów pod górkę, żeby z 50 metrów obserwować nas przez lornetkę co robimy. Jak go zobaczyliśmy to byliśmy zmieszani tą sytuacją, a ja z tatem jeszcze sobie po czesku tak dla jajec rozmawialiśmy nie wiedząc nawet, że ktoś nas obserwuje, potem śmialiśmy się jak szliśmy przez lasek, a nagle jacyś Czesi z samochodu krzyczeli
HLEEEEEEEDACIE! " :D, to już całkiem myśleliśmy, że ze śmiechu pękniemy :D, ale lekki strach był jak na dziczy z bronią biegali :D.

• 3 weeks later...

Witam! Trochę mnie nie było, niestety niektóre znajdki to z ugorków i to jeszcze ta trawa i te upały ehhhh. Na szczęście ostatnio zaczynają się żniwa i co raz to więcej pól się zwalnia, jeszcze tylko zaczekać na orkę i mmmm palce lizać :), a więc przejdźmy do konkretów, 3 skromne wypady, sama mizeriada, ostatni wypadzik to taki 4-osobowy :).
Sreberek niestety nie ma także proszę się nie gniewać :D.

Pierwszy polny moniak 2 pfennigi 1875 :), potem pojechaliśmy na ugorek w okolice gdzie wyskoczył hełmik i znów pfennig i jakaś łuska i dużo złomu.

W okolicach gdzie wyskoczył hełmik po dość dalekiej drodze na nogach w poszukiwaniu nowych pól, już mieliśmy zawracać, a tym czasem pojawiło się nam ładne skoszone pole i to jeszcze przy tym ciekawym lasku i przy niegdyś głównej drodze :). Rewelki nie ma, ale 2 fajne guziczki są w tym jeden ciekawy. Tak jakby jakaś kierownica lub ster :).

U dołu ten ciekawy guziczek, dzisiaj lub za kilka dni dodam już te znajdki oczyszczone razem z tymi, które obiecałem wcześniej :D... Jakoś nie mogę się za to zabrać, a im dłużej człowiek czeka to potem sterta się uzbiera i się nie chce tym bardziej :).
I oczywiście pfennig kolejny i pruski mały guziczek :).

Tutaj wspólny wypadzik i Pan Piter znalazł swój hełmik, bardzo fajna okolica i ciekawy teren :), a byliśmy tak blisko :D, ani tato, ani ja go nie dorwaliśmy, jedynie same monetki znaleźliśmy PROxą i kanarem :D. - bardzo ładny stan :). Wg mnie jest to na 99% M42, najlepiej by było jakby kilku speców mnie poprawiło, na razie jeszcze się uczę w dokładnej identyfikacji, także jak co przepraszam za nieścisłości w dziedzinie militarnej :D.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie