eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Dwa dni później ruszyliśmy w nowy teren, ale historia się powtórzyła, któryś tam sygnał i na leśnej drodze, obok prawdopodobnie niemieckich pozycji ukazuje mi się obrączka, wpadam w osłupienie i z niedowierzaniem przecieram znajdkę, a ku mojemu zdziwieniu ukazuje się wielka obrączka srebrna lub złota.Teraz pytanie, czy współczesna czy niemiecka?
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Kilka metrów dalej, łuski z mausera, pociski, guziki, magazynek z mp 40 ( będzie filmik ), lotka moździerzowa, pociski z IŁów :) itp.
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Dwie wspomniane obrączki, niesamowity zbieg okoliczności, będą musiał częściej wypowiadać słowa typu Dzisiaj chcę złotą obrączkę :) ". Dziwna próba jeżeli byłoby to złoto - 800, lub 80 J, C, albo starte 0. Taka próba występuje w srebrze, ale od środka jest złota i ogólnie jest złota tylko starta hmmm...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Pozdrawiam, do następnego razu :)! Zapraszam na mój kanał na Youtube ( link wyżej), niedługo nowy film !
Kriczer Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 łuska mauser polski, ty widziałeś kiedyś gapę wh :D ?
AoT_Hunter_PL Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 Gratulacje, a łuska mauser z dużym prawdopodobieństwem jest to nasza Polska wrześniowa ;]Też zdarzyło mi się w tych terenach znaczy się na śląsku znaleźć polskie ammo.Pozdrawiam !
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Panowie wybaczcie za 3 minuty wybija północ :D.Dzięki, pozdrawiam!
Kriczer Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 Polska amunicja trafia się na terenach gdzie walk z września nie było np Dolny Śląsk, wśród szwabachy bo używali to co zabrali z magazynów, na RADowskich obozach można polskie kopać zresztą tam to wszystko można kopać.
eksplorator1995 Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Napisano 29 Kwiecień 2014 Witam!Kolejna odsłona :).https://www.youtube.com/watch?v=oPXKhBQBkc0Pozdrawiam!P.S Niedługo ruszy galeryjka!
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Witam wszystkich poszukiwaczy! Obiecałem, że wstawię fotki. Więc tak zrobię. Szału nie ma, ale zawsze coś się uda znaleźć.Na początek coś z lasów militarnych.
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 To co zawsze, łuski, pociski itp.Ciekawa blaszka z niemieckimi napisami, wykonana hmmm z miękkiego i giętkiego materiału, przypomina fragment opakowania do prezerwatyw :).Wypad w trójkę razem z kol. Wojtkiem na nowy teren :). Takie zróżnicowane tereny, kilka znajdek udało się znaleźć. Ogólnie dużo łusek...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Krótki wypad na spontanie do lasku gdzie wyszła kilka tygodni temu obrączka. W 2 tygodnie nieźle las zamienił się w busz :D.Jakaś wpinka, tylko czegoś brakuje... Na czeskim forum widziałem taką ze skrzyżowanymi mieczami...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Tutaj zagadka, wydaje mi się, że ten sygnecik" ma coś związek z SS... Czyżby jakaś samoróbka czy czyjaś wyobraźnia?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.