eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Dwa dni później ruszyliśmy w nowy teren, ale historia się powtórzyła, któryś tam sygnał i na leśnej drodze, obok prawdopodobnie niemieckich pozycji ukazuje mi się obrączka, wpadam w osłupienie i z niedowierzaniem przecieram znajdkę, a ku mojemu zdziwieniu ukazuje się wielka obrączka srebrna lub złota.Teraz pytanie, czy współczesna czy niemiecka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Kilka metrów dalej, łuski z mausera, pociski, guziki, magazynek z mp 40 ( będzie filmik ), lotka moździerzowa, pociski z IŁów :) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Fotki w domciu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Dwie wspomniane obrączki, niesamowity zbieg okoliczności, będą musiał częściej wypowiadać słowa typu Dzisiaj chcę złotą obrączkę :) ". Dziwna próba jeżeli byłoby to złoto - 800, lub 80 J, C, albo starte 0. Taka próba występuje w srebrze, ale od środka jest złota i ogólnie jest złota tylko starta hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Prusaczek :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Pozdrawiam, do następnego razu :)! Zapraszam na mój kanał na Youtube ( link wyżej), niedługo nowy film ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 łuska mauser polski, ty widziałeś kiedyś gapę wh :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Gratulacje, a łuska mauser z dużym prawdopodobieństwem jest to nasza Polska wrześniowa ;]Też zdarzyło mi się w tych terenach znaczy się na śląsku znaleźć polskie ammo.Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Panowie wybaczcie za 3 minuty wybija północ :D.Dzięki, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Polska amunicja trafia się na terenach gdzie walk z września nie było np Dolny Śląsk, wśród szwabachy bo używali to co zabrali z magazynów, na RADowskich obozach można polskie kopać zresztą tam to wszystko można kopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Witam!Kolejna odsłona :).https://www.youtube.com/watch?v=oPXKhBQBkc0Pozdrawiam!P.S Niedługo ruszy galeryjka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 Witam wszystkich poszukiwaczy! Obiecałem, że wstawię fotki. Więc tak zrobię. Szału nie ma, ale zawsze coś się uda znaleźć.Na początek coś z lasów militarnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 To co zawsze, łuski, pociski itp.Ciekawa blaszka z niemieckimi napisami, wykonana hmmm z miękkiego i giętkiego materiału, przypomina fragment opakowania do prezerwatyw :).Wypad w trójkę razem z kol. Wojtkiem na nowy teren :). Takie zróżnicowane tereny, kilka znajdek udało się znaleźć. Ogólnie dużo łusek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 Radzieckie sreberko 1930 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 Krótki wypad na spontanie do lasku gdzie wyszła kilka tygodni temu obrączka. W 2 tygodnie nieźle las zamienił się w busz :D.Jakaś wpinka, tylko czegoś brakuje... Na czeskim forum widziałem taką ze skrzyżowanymi mieczami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 moniaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 Czechosłowacja 1922 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 Tutaj zagadka, wydaje mi się, że ten sygnecik" ma coś związek z SS... Czyżby jakaś samoróbka czy czyjaś wyobraźnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 3 Maj 2014 Autor Share Napisano 3 Maj 2014 Brak bić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.