eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Poprawka terenu i wyskoczyły dwa moniaki, niestety dnia następnego nic nie wyszło, ale za to okoliczne pola ciekawe :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Niestety przy wyciąganiu ułamał się, pierwszy raz spotykam się z tak kruchym moniakiem, dobrze, że go całkiem nie zgniotłem. Dosłownie w rekach się połamał... Szkoda, ale przynajmniej wszystkie części są, bo jedna się zapodziała, ale została odnaleziona :). Zaraz zobaczycie co to za cacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Małe zbliżenie! Co ciekawe najstarszy mój moniaczek to Leoś I z 1697 roku, rekord pod względem daty został pobity o rok :D :DData 1696 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Dnia następnego wpadły dwa z pola + jeden ciężko zidentyfikować :(. Uwaga znalezione przez kobietę :D!!!! Szkoda, że ten drugi jest zawsze starty. No, ale już ma 4 srebrniki na swoim koncie :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 I teraz fotki po myjku myjku :).Się elegancko pomoczyły :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Tutaj trochę pielęgnacji musiało być, a narzekałem na laski, bo nigdy nic nie znalazłem :). Hihih...6 pfennig 1710 + nowy w mej skromnej kolekcji :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 I grupowe weekendowe :).Od lewego górnego roku 1. Moniak niezidentyfikowany, 2. Perełka moja 48 einen thaler 1696, 3. 3 krajcary 1783 tak podejrzewam :), oraz 6 pfennigów z 1710 talarek i pfennig z jednego dołka :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Rewersy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 Kruchy Maluch w miarę możliwości URATOWANY. Już mi nie ucieknie :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Październik 2014 Autor Share Napisano 13 Październik 2014 POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH POSZUKIWACZY :)!!!!!!!!!!Życzę samych owocnych poszukiwań oraz pięknych znalezisk!Eksplo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 18 Październik 2014 Autor Share Napisano 18 Październik 2014 Witam, piąta odsłona filmu na moim kanale.http://www.youtube.com/watch?v=b5GYUZqIg0wPozdrawiam i zapraszam do oglądania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Witam wszystkich!Dzisiaj jest bardzo zimno więc dodam fotki z wypadu.Obiecałem, że tamten teren jeszcze przeszukam i wyszły kolejne rzeczy...Ja chcę kurcze hełmy itp... :(.4 dopple, znowu skrzynki, co ciekawe z wodą, nie mam pojęcia skąd tam się wzięła woda....I reszta złomu. Ciekawostką jest także, że wyszło coś co sobie wreszcie zabrałem ze sobą to klamra wh z pasem i ładownicami, trochę stan kiepski, ale mnie cieszy bardzo! Do tego jeszcze pojemnik na wycior i przyrządy do czyszczenia mausera, ale niestety pusta :(, oraz fajny klucz do konserw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Ehhh. Nie weszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Teraz będzie zima, więc jakieś zabiegi konserwacyjne będa, na razie się moczy i trzeba się pozbyć tej korozji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Polska kiełba w Czechach zawsze spoko :).Jeszcze 2 tygodnie temu dało się szukać, teraz to już chyba powoli trzeba pogodzić się z zimą.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 29 Listopad 2014 Share Napisano 29 Listopad 2014 w czym moczysz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 W ropie proszę Pana :).Malutkie postępy są, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Wczoraj zrobiłem jeszcze fotki drobnicy z myślą, że już to koniec sezonu :) ( okazało się inaczej :) ) + dostałem jeszcze fotki trochę lepsze z wypadu tego, co robiliśmy ponownie teren 2 tygodnie wstecz, wczoraj dodałem tylko klamrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Ja tam wolę hełmy, odznaczenia lub bagnety, ale cóż...Niektóre znajdziory zostały w ziemi... Co prawda puste, ale się rozpadało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Wreszcie coś małego i fajnego.Jest to niemiecki pojemnik, w którym były akcesoria do czyszczenia mauserów, niestety pusty :(, ale farba się zachowała! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Tutaj fotka z internetu takiego przybornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Świetne zdjęcie - jeszcze raz, klamra WH z pasem. Jak będę miał czas to kiedyś tam wstawiam jeszcze bicia na skórach :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 Wspomniany otwieracz do konserw..Hihih trochę odmiany, pełna profeska :D.Cieszy mnie to, że się farba zachowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 30 Listopad 2014 Autor Share Napisano 30 Listopad 2014 I na koniec czwarty doppel.... Już miałem ich dosyć, ale musiałem wykopać, bo może coś fajnego było dalej, ale to już chyba koniec. Na następny rok trzeba... W Czechach wszystko już posiali więc raczej sezon zakończony!Jeszcze pusty magazynek od DP 26, tylko co on tam robił??I kto mi powie co to jest, to jest bandaż przestarzały czy co? Bo nie mam pojęcia dlaczego był w to owinięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.