eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Druty, śmieci i pfennig - czyli standard :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Jest ekipa, jest dobrze :). Wypad w Czechy, jak zwykle nic... Wróciliśmy na stare pole gdzie mi mówiono, że nic tam nie znajdę :D, a się okazało, że w tym samym miejscu gdzie znalazłem Leopolda z 1696 roku wyskoczyły dwa takie maleństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Hehe najpierw Sławo znalazł krajcarka, a twierdził, że tam nic nie ma i po 5 razy przechodził teren :D, a za 3 minuty ja trafiłem swojego :). Nie wierzył do póki mi nie pokazał go w rękach, zawsze mnie nabiera, że coś znalazł, a to polmos. No, ale się to zemściło, podczas wczasów kupiłem 2 złote monety krzyżackie turystyczne wybijane dla turystów i podłożyliśmy mu z tatem pod cewkę haha, będzie filmik :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Sławcio szuka Rutusem burzy w pobliżu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 I wczorajszy wypadzik na 2 godzinki, taki na spontanie :).Guzik i chyba Dyskobol ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Ciekawe rzeczy zaczęły wpadać.2 Grosche Ostereich - 1929 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Pruskii medal, strzał Sławcia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 I na koniec strzał taty.1/4 Florena Franciszka Józefa I, 1858 rok V nie wiem jaka to mennica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 I PO PUCOWANKU :). Nie pytajcie jak czyściłem srebro, jest w innych wątkach, chyba, że już tak naprawdę by wam zależało :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Powiedzcie mi czy dalej dobrze stoję z jakością zdjęć, bo robię je telefonem, a nie cyfrówką jak wcześniej :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Zaczep w groszki? Czyżby WH - standardowo poleci na id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 WHW - MOTOCYKLISTA :) + MEDALIK i jakaś gwiazda nie wiem czy to po prostu wytwór współczesny czy coś z wojny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2014 Zupa moniakowa, kto chętny :D?Tym postem kończę dzisiejszą galeryjkę :).Życzę dużo zdrówka, wiele przygód i udanych poszukiwań :).Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 26 Sierpień 2014 Share Napisano 26 Sierpień 2014 V to mennica wenecka. ;) Pozdrawiam i gratuluję, rzadsze CK monetki są chyba tylko z Karlsburga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klika73 Napisano 27 Sierpień 2014 Share Napisano 27 Sierpień 2014 Wpinka z dyskobolem to pamiątka po światowym festiwalu młodzieży Warszawa 1955. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Siemka!Wstawiam fotki wypadu z zeszłego tygodnia... Przez cały tydzień padało i padało dzisiaj słonko wyszło więc może na weekend pojedzie się w teren :). Mamy zgodę na teren gdzie były jakieś walki to może jakieś zrzuty się namierzy, będą fotki :). Teren dobry, nawet ponoć gospodarstwo fajne więc skryty może będą hihihihi.... :).Wypadzik i sreberko jest. Teraz passa dobra co drugi wypad srebro, a tak to od Lipca do Lipca nic, a w miesiąc już ósmy srebrnik :D i wyrównany rekord z tamtego roku :). Kto wie, może jeszcze coś wpadnie, ale jak na razie najstarszy to 1783 nic niżej, a szkoda, ale cóż na bezrybiu i rak ryba :).Skromnie, ale jest! Ostatni wypad:Zlał nas deszcz, na szczęście był lasek i rzeczka, umyło się kilka znajdek z naszego ulubionego pola i po drugiej stronie lasku ładny widoczek :). Informuję, że z dołku wykopałem żabę, poprosiła mnie o fotkę i żebym ją wstawił na forum. Każdy kto ją spotka to wam ona/on pokaże najlepszą miejscówę w okolicy :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Pfennigi.2 pfennig 1830 i 1912 rok :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Dwie plomby plus jeden olbrzym poszperam coś w necie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Jakiś dziwny guzik, komuś chyba odpadł i spróbował zrobić oczka po swojemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Myślałem, że to przebity moniak, a jednak nie :).1 Silber Groschen 1825 Fryderyk Wilhelm III, jak nie mieliśmy żadnego tak teraz już chyba z czwarty lub piąty :D, stanem nie grzeszy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Guzik pocztowy republiki wiemarskiej lata 1919-1933 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 I po myciu :).Ciekawostka to 1 cent z 1902 roku, już druga moneta w okolicy, jedną znalazłem przy jakichś wyrobiskach być może belgijscy jeńcy/robotnicy pracowali w okolicy, aż się zrymowało hihi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.