Strugu Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 Witam.Co oznacza bicie wz.74 na tym bagnecie? Czy wszystko z nim w porządku czy może był odnawiany?
tyfus Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Strugu... nie ściemniaj proszę. Zadane twoje pytanie:Jeżeli tak to ile jest wart w tym stanie?"z którego nie wynika nic, co napisałeś powyżej.Więc albo konkretnie określasz czego oczekujesz, albo spotykasz się z moją wredną interwencją. Myśl, myśl...
por.pil.020 Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Strugu, ostrzegamy Cię... to podróbka. Tzn bagnet jest OK, ale chrom jest naniesiony współcześnie (popatrz na ostrze widac ze jest na wżerach) a samo oznaczenie wzoru mające sugerować używanie go w WP budzi także i moje wątpliwości...
OLAS370 Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 odnawiany pod siebie lebel,z lekka stracił na orginalności,pozdro
Strugu Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 Witam.Co oznacza bicie wz.74 na tym bagnecie? Czy wszystko z nim w porządku czy może był odnawiany?
viator01 Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Na mój gust został pochromowany, chyba że zdjęcia przekłamują
tyfus Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 tu (w tym dziale) sie identyfikuje nie wycenia.jak się komuś to nie podoba - donos/skarga/itp : bocian@odkrywca.pl
viator01 Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 OK, przepraszam za rozszerzoną opinię, teraz będzie ID bez cen :)To jest rzeczywiście francuski bagnet wz. 1874 tzw. Gras (bo do karabinu tego systemu).Co do jego polskości mam poważne zastrzeżenia - tu już była dyskusja http://www.odkrywca.pl/bagnet-gras,723608.htmlTakie chromowanie nie było stosowane w WP i w takim stanie to raczej tylko ozdoba.Więcej można na weryfikacji oryginalności...
Pytanie
Strugu
Witam.
Co oznacza bicie wz.74 na tym bagnecie? Czy wszystko z nim w porządku czy może był odnawiany?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.