Klemens Forel Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 jedno z wielu miejsc z strzepkami grzybni"
Klemens Forel Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 I zagadka kto mi odpowie co to za silnik i od czego jest ze skrzynia Hurth...ja nie wiem powiem szczerze...
Hansdekawka Napisano 19 Styczeń 2014 Napisano 19 Styczeń 2014 Niemieckiego grzanego winka z ruskiego samowaru, opalanego polską dębiną wspomaganą węglem drzewnym poszło 6,5 litra.Nie wiem jaki masz słuch, ale tym razem byłem bez wpływu C2H5OH na moją duszę i ryja nie darłem zbytnio ani kolęd nie śpiewałem, więc od bramy podobno nie było mnie słychać.Narzekali na ów fakt osobnicy, którzy nie wiedzieli,że stoję na innym miejscu niż rok temu i mieli w związku z tym trudności z namierzeniem miejsca gdzie usiłuje wcisnąć narodowi jakieś nie potrzebne mi zardzewiałe kawałki żelastwa,tudzież inne artefakty z grzańcem włącznie.
Grześ DKW Lubartów Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 oj nie ładnie Klemens , strzeliłeś fotę mojego excelsiora z ukrycia chyba , bo nawet nie podszedłeś się przywitać
Klemens Forel Napisano 20 Styczeń 2014 Autor Napisano 20 Styczeń 2014 No fakt Grześ wydał mi się jakiś znajomy:)To przez Hansa winiacza....
Grześ DKW Lubartów Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 wracając do Excelsiora to klienci przychodzili i chcieli zakupić koła od niego gdyż podobno są identyczne jak w shl 98 na villiersie , może ktoś z was orientuje się w temacie to zrobię dokładniejsze foty i podrzucę do oceny
Hansdekawka Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Oj Klemensie nie wymawiaj się winiaczem, bo jeden garnuch przytuliłeś, a na drugi utargowałeś fanty, więc nie byłeś po wpływem paraliżującym Twe zmysły :)
Klemens Forel Napisano 22 Styczeń 2014 Autor Napisano 22 Styczeń 2014 Co by Wam ciśnienie podrosło prwdziwe moto-trufle.Na fejsie" wyrzebałem...R75
Klemens Forel Napisano 23 Styczeń 2014 Autor Napisano 23 Styczeń 2014 Ciut z innej beczki ale ta aukcja mnie rozbroiła orginalny Me 109 do kupienia?Latający?http://stroje.bazos.cz/inzerat/31458336/Messerschmitt-Bf-109-G-10.php
Klemens Forel Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Napisano 25 Styczeń 2014 Lawirując w sieci znalazłem taki filmik.Autorowi tego projektu powinno sie przyznac złoty laur Adama Słodowego.Sami obejrzyjcie jak Molotov M72 Diesel, Bj 1953, 505ccm Lombardini Diesel, 2 Liter / Km, cisnie chyba po niemieckich drogach: http://www.youtube.com/watch?v=KnwpHkGo3iMPs: Zawsze ta ze zdjęcia mi się strasznie podobała taka taka FAJNA i tyle;)
Hansdekawka Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Nie robi ma mnie ten diesel żadnego wrażenia.Koleś po prostu wstawił stacjonarny, mały silnik ropny do ruska.U nas chłopcy wstawiali do rusków silniki od malucha, garbusa czy 2CV i nikt się tym aż tak strasznie nie podniecał, więc ten diesel też nie jest to żaden wyczyn,moim skromnym zdaniem.Niech chłopaczyna przebuduje oryginalny silnik rusa do napędu ropnego aby wytrzymywał on odpowiednio długo bez remontu,to wtedy się ukłonię.A tymczasem kark mój sztywny pozostanie przed taką konstrukcją, i już.
gumbi Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Natknąłem się na zdjęcie takiej lektury, może się komuś przyda. ;-)
Sylwester/Fidest Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 www.ridingvintage.com fajna stronka :)
Klemens Forel Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 Niedziela to piękna dziewczyna do popołudniowej herbaty a poniżej zagadka
Klemens Forel Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 Kolega Misza Gamoniowicz Miszerski uświadomił mnie o istnieniu takiego cuda podobno są dwa egzemplarze na świecie i tylko jeden na chodzie ponieważ drugi jest repliką tego pierwszego egzemplarza.Tak więc co to jest.....HD 1940 ta zagadka nie dla Ciebie jestem pewny ze wiesz;)
HD1940 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Mniej więcej wiem o jaki motocykl chodzi. Od siebie wrzucę taką fotkę samego silnika.
endrju350 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Wiecie panowie od czego moze byc ta rama wozka bocznego? http://www.flickr.com/photos/115393112@N04/
sm500 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 zagadka żadna w czasie wojny harley skopiował silnik bmw sahara i włożył go do swojej ramy nie pamiętam jak się ten model nazywał ten , jak dobrze pamiętam indian zrobił podobny manewr , niedużo togo wyszło , przypomniało mi się model xa i wszystko w temacie
sm500 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Niezlym zaskoczeniem byly sukcesy generala Rommla na pustynnych polach bitew w polnocnej Afryce.Dowodztwo US -Army myslalo, ze wie gdzie lezy tego przyczyna; Niemcy maja swoje BMW na kardan-my musimy miec tez cos takiego-naped na lancuch w piachach to niezbyt dobra idea.Zlecono wiec budowe takowego motorka Harleyowi,Indianowi i firmie Delco.Zorganizowano w te pedy egzemlarz BMW R 12 ktory mial byc dawca swoich najlepszych genow.Jako,ze firma Williama Harleya pracowala pelna para by zrealizowac zamowienia dla wojska dal on ten projekt do wykonania Genral Motors.Harley obiecal dostarczyc do lipca 1942 -1000 szt. w cenie 870.35 $.To owo" wygladalo rzeczywiscie dosc dziwacznie;dolna" czesc motocykla stanowila prawie wierna kopie BMW wraz z tylnym zawieszeniem na suwaku.Przedni widelec przejeto z modelu Knucklehead.Wprowadzono tez wiele zmian w wyposazeniu wojskowym ,ktore nie pasowalo od poczciwej WL-ki.W lipcu 1943 Ministerstwo Obrony anulowalo wszystkie zamowienia i produkcja zostala od razu wstrzymana. Harley planował jeszcze użyć tych silnikow do skuterow snieznych i do stacjonarnych pradnic-ale i te projekty padly.
sm500 Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 sory pokręciłem już wiem chodzi o napęd wózka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.