dropek81 Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Witam kupiłem dziś na znanym portalu aukcyjnym taki nabój. Wygląda on na któryś z rodziny Flak'ów. Kalibru niestety nie zmierzę ponieważ wstawiam zdjęcia z aukcji. Proszę o dokładniejszą identyfikację (tyle ile da się wywnioskować po zdjęciach) Pozdrawiam :D
vis1939 Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 20x138mm - http://www.municion.org/20mm/20x135.htmPrzeciwpancerny,przydało by się zdjęcie pocisku wyjętego z łuski.Amunicja tego typu nie była przypisana tylko do flak" co zresztą wynika z linku.
Ave Danzig Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Jak przyjdzie paczka (o ile ją dostaniesz bo delikwent zmienia konta średnio raz w miesiącu) to dopiero wtedy po zrobieniu zdjęć pocisku w szczególności dna będzie można coś więcej powiedzieć, a tak to jakiś p.panc. kal 20mm niekoniecznie od Flaka.
dropek81 Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Czyli jest to oszust ? Jest możliwe że nie dostanę paczki ?
dropek81 Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Proszę o odpowiedź. Przelewać pieniądze ?
timoglok Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 miesiąc temu też wystawił dużo deko amunicji i po 2 dniach jego konto zostało usunięte
timoglok Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 miał wtedy 0 komentarzy, teraz ma 3 pozytywne i od razu ludzie zaczęli kupowaćśledzę to konto teraz by zobaczyć czy znowu oszukał ludzi
dropek81 Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Czyli póki co nie robić przelewu ? :c
dropek81 Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Bardzo zależy mi na zdaniu kolegów. Czy powinienem zrobić przelew w tym wypadku ?
vis1939 Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Po co się stresować i dawać mendzie zarobić? pewnie po paru pozytywach znowu zacznie motać,a nabój żaden unikat więc ryzykować nie ma potrzeby.
dropek81 Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Dziękuje bardzo za rady. W takim razie co powinienem napisać sprzedającemu ? Że rezygnuje ?
jamajka Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Zapytaj czy aby na pewno to nie jakiś przekręt.Czy jest wiary godny.Coś pewnie odpisze.Tak czy inaczej zadeklaruj wpłatę jutro-pojutrze", jednak poczekaj kilka następnych dni z przelewem. (powiedzmy 7 dni)Pomyśl, poczytaj, śledź jego konto.Za tydzień będziesz mądrzejszy o tydzień ;)Pozdrawiam.
Kriczer Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 niech wyśle za pobraniem, jak nie będzie chciał to daruj sobie...a i paczkę przy kurierze otwieraj
Ave Danzig Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Sprzedający jest od ok 3 lat na rynku, bardzo często zmienia konta, które są zawieszane po otrzymaniu większej liczby negatywów. W adresie jeśli dobrze pamiętam miasto leżące na granicy z Niemcami więc może nie mieszkać w PL. Do tego kiedyś wysyłał mailowo propozycje zakupu amunicji z wyższej półki do sporej grupy osób, przy czym ceny były podejrzanie niskie. Może nie wysyłać towaru wiedząc że nie każdy przy zakupie amunicji pójdzie wyjaśniać to na policję, a allegro umywa rączki w podobnych sprawach. Także jednym słowem KOMBINATOR i odradzałbym robienie z nim interesów.Tobie proponowałbym albo poprosić o wysyłkę za pobraniem albo nie płacić jeśli aż tak bardzo ci nie zależy na zakupie.
dropek81 Napisano 25 Listopad 2013 Autor Napisano 25 Listopad 2013 Dziękuję wszystkim za pomoc wyspałem maila z prośbą o przesyłkę za pobraniem, będę wyczekiwał odpowiedzi, i na pewno podzielę się nią na forum. Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli nie wpłaciłbym pieniędzy bez żadnego słowa/maila po wygranej licytacji, grozi mi za to jakaś kara ?
Ave Danzig Napisano 25 Listopad 2013 Napisano 25 Listopad 2013 Grozi ci za to jedynie komentarz negatywny, oraz parę groszy do zapłaty jeśli sprzedający wystąpi o zwrot prowizji. I to wszystko, czyli nic :)
dropek81 Napisano 25 Listopad 2013 Autor Napisano 25 Listopad 2013 Sprzedawca" niestety póki co nie raczy odpisać na maila... Jestem strasznie wdzięczny, za uprzedzenie i pomoc, przed faktem ! Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuje za przestrogę!
dropek81 Napisano 28 Listopad 2013 Autor Napisano 28 Listopad 2013 Dzisiaj odwiedziła mnie pani listonosz... Odziwo przyniosła moją 20-tkę ! mimo to sprzedawca nie odpisał :c lecz nabój za pobraniem wysłał !
traper6 Napisano 28 Listopad 2013 Napisano 28 Listopad 2013 Pewnie też jest zalogowany na Odkrywcy i czytał ten wątek :))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.