kaz41 Napisano 5 Listopad 2013 Autor Napisano 5 Listopad 2013 http://mylomza.pl/home/lomza/item/5532-ewakuacja.html
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Pocisk lotniczy o sile rażenia jednego kilometra :D
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Bjar- rzecz w tym, że jak się na górze wyrzuca, to nie wiadomo gdzie spadnie... I może to ie wiadomo" ma promień kilometra?Taka nowa jednostka miary- podobna do np jednej gołoty...
Loslau Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Nie tylko pismaki, bo ktoś im te fanaberie przecież dyktuje.Ewakuacja ul. Sikorskiego! Drogowcy wykopali pocisk lotniczy. [VIDEO+FOTO] "Tylko na video (+foto) jak zwykle same ujęcia drogi, koparki, nieba... zatem nie dowiemy się cóż to za tajemnicza bomba, czy też 100kg pocisk lotniczy...PS; jak na 100kg (+ piach) podniesiono to bardzo zgrabnie(zwłaszcza w tych kamizelkach) widać jakaś nowa dieta w MON...
vis1939 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Rzeczonej bomby nie widać,bo przezorni saperzy zabezpieczyli ją fachowo przykrywając taczką.Jak wiadomo taki zabieg skutecznie zdusił by eksplozje i ograniczył pole rażenia do 950metra.Aby uciąć wszelkie dywagacje czy artykuł jest wiarygodny,należy przytoczyć niedawną tamtejszą akcje - http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,14132541,Bomba_lotnicza_z_czasow_wojny__Ewakuacja_kilku_ulic.html#TRrelSSTGdy ziemia odkryła niebezpieczne znalezisko, prace natychmiast zostały wstrzymane. Na miejsce została wezwana brygada saperów z Orzysza i policja. Okazuje się, że robotnicy dokopali się do bomby lotniczej, której pole rażenia sięga do 1000 metrów" Na focie obok rzeczona omba lotnicza" zasięg standardowo od kilometra...
krystek_19 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Kurde szukałem z ciekawością na zdjęciach tej bomby i jakoś nie znalazłem. Dopiero kolega vis mi ją pokazał. Prawdziwa bomba- a jak ma wiatraczek to oznacza że albo wodna albo lotnicza. Tu okazała się lotnicza... Bardzo ciekawe. A to zwykły ogórek. Ehhh.
sonicsquad Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Nie zwykły bo o duuużej sile rażenia.... :)
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Loslau - masz rację. To kompilacja bzdur sapersko-dziennikarskich...
Siwy_x Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Dobrze że to nie była bomba przeciwlotnicza, bo dopiero by było...
predi888 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Ehh te pismaki ...Niedługo saperzy będą przyjeżdżać po naboje karabinowe i ewakuacja będzie na 10km :P.
Loslau Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 Każdy kto był w wojsku w saperach, wie iż patrol saperski do dobra fucha. Każdy wyjazd do bomby" liczy się inaczej... ;)...dlatego takie sztuczne potęgowanie napięcia i grozy jest na miejscu ;)
krystek_19 Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 A sam wiem bo rozmawiałem jak przyjechali do mnie kiedyś po pocisk, to ludzie dzwonią jak znajdą amunicję karabinową i mają obowiązek jechać i odebrać... Co dla mnie jest lekką przesadą.
matrix14xxx Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Po tą przyjechali Honkerem http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=591124Powiedzieli że jak sołtys ze wsi dzwoni że bomba to zwykle jest moździerz,.Następnego dnia przyjechali Starem z HDS.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.