Skocz do zawartości

pocisk lotniczy w łomży

kaz41

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie tylko pismaki, bo ktoś im te fanaberie przecież dyktuje.

Ewakuacja ul. Sikorskiego! Drogowcy wykopali pocisk lotniczy. [VIDEO+FOTO] "

Tylko na video (+foto) jak zwykle same ujęcia drogi, koparki, nieba... zatem nie dowiemy się cóż to za tajemnicza bomba, czy też 100kg pocisk lotniczy...

PS; jak na 100kg (+ piach) podniesiono to bardzo zgrabnie
(zwłaszcza w tych kamizelkach) widać jakaś nowa dieta w MON...
Napisano

Rzeczonej bomby nie widać,bo przezorni saperzy zabezpieczyli ją fachowo przykrywając taczką.Jak wiadomo taki zabieg skutecznie zdusił by eksplozje i ograniczył pole rażenia do 950metra.
Aby uciąć wszelkie dywagacje czy artykuł jest wiarygodny,należy przytoczyć niedawną tamtejszą akcje - http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,14132541,Bomba_lotnicza_z_czasow_wojny__Ewakuacja_kilku_ulic.html#TRrelSST

Gdy ziemia odkryła niebezpieczne znalezisko, prace natychmiast zostały wstrzymane. Na miejsce została wezwana brygada saperów z Orzysza i policja. Okazuje się, że robotnicy dokopali się do bomby lotniczej, której pole rażenia sięga do 1000 metrów"

Na focie obok rzeczona omba lotnicza" zasięg standardowo od kilometra...

Napisano
Kurde szukałem z ciekawością na zdjęciach tej bomby i jakoś nie znalazłem. Dopiero kolega vis mi ją pokazał. Prawdziwa bomba- a jak ma wiatraczek to oznacza że albo wodna albo lotnicza. Tu okazała się lotnicza... Bardzo ciekawe. A to zwykły ogórek. Ehhh.
Napisano
Każdy kto był w wojsku w saperach, wie iż patrol saperski
do dobra fucha. Każdy wyjazd do bomby" liczy się inaczej... ;)

...dlatego takie sztuczne potęgowanie napięcia i grozy jest na miejscu ;)
Napisano
A sam wiem bo rozmawiałem jak przyjechali do mnie kiedyś po pocisk, to ludzie dzwonią jak znajdą amunicję karabinową i mają obowiązek jechać i odebrać... Co dla mnie jest lekką przesadą.
Napisano
Po tą przyjechali Honkerem http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=591124
Powiedzieli że jak sołtys ze wsi dzwoni że bomba to zwykle jest moździerz,.Następnego dnia przyjechali Starem z HDS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie