kaz41 Napisano 5 Listopad 2013 Autor Share Napisano 5 Listopad 2013 http://mylomza.pl/home/lomza/item/5532-ewakuacja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Pocisk lotniczy o sile rażenia jednego kilometra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Bjar- rzecz w tym, że jak się na górze wyrzuca, to nie wiadomo gdzie spadnie... I może to ie wiadomo" ma promień kilometra?Taka nowa jednostka miary- podobna do np jednej gołoty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Ech pismaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Nie tylko pismaki, bo ktoś im te fanaberie przecież dyktuje.Ewakuacja ul. Sikorskiego! Drogowcy wykopali pocisk lotniczy. [VIDEO+FOTO] "Tylko na video (+foto) jak zwykle same ujęcia drogi, koparki, nieba... zatem nie dowiemy się cóż to za tajemnicza bomba, czy też 100kg pocisk lotniczy...PS; jak na 100kg (+ piach) podniesiono to bardzo zgrabnie(zwłaszcza w tych kamizelkach) widać jakaś nowa dieta w MON... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Rzeczonej bomby nie widać,bo przezorni saperzy zabezpieczyli ją fachowo przykrywając taczką.Jak wiadomo taki zabieg skutecznie zdusił by eksplozje i ograniczył pole rażenia do 950metra.Aby uciąć wszelkie dywagacje czy artykuł jest wiarygodny,należy przytoczyć niedawną tamtejszą akcje - http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,14132541,Bomba_lotnicza_z_czasow_wojny__Ewakuacja_kilku_ulic.html#TRrelSSTGdy ziemia odkryła niebezpieczne znalezisko, prace natychmiast zostały wstrzymane. Na miejsce została wezwana brygada saperów z Orzysza i policja. Okazuje się, że robotnicy dokopali się do bomby lotniczej, której pole rażenia sięga do 1000 metrów" Na focie obok rzeczona omba lotnicza" zasięg standardowo od kilometra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Kurde szukałem z ciekawością na zdjęciach tej bomby i jakoś nie znalazłem. Dopiero kolega vis mi ją pokazał. Prawdziwa bomba- a jak ma wiatraczek to oznacza że albo wodna albo lotnicza. Tu okazała się lotnicza... Bardzo ciekawe. A to zwykły ogórek. Ehhh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Nie zwykły bo o duuużej sile rażenia.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Loslau - masz rację. To kompilacja bzdur sapersko-dziennikarskich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy_x Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Dobrze że to nie była bomba przeciwlotnicza, bo dopiero by było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 albo kasetoNOwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Ehh te pismaki ...Niedługo saperzy będą przyjeżdżać po naboje karabinowe i ewakuacja będzie na 10km :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Każdy kto był w wojsku w saperach, wie iż patrol saperski do dobra fucha. Każdy wyjazd do bomby" liczy się inaczej... ;)...dlatego takie sztuczne potęgowanie napięcia i grozy jest na miejscu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystek_19 Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 A sam wiem bo rozmawiałem jak przyjechali do mnie kiedyś po pocisk, to ludzie dzwonią jak znajdą amunicję karabinową i mają obowiązek jechać i odebrać... Co dla mnie jest lekką przesadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Po tą przyjechali Honkerem http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=591124Powiedzieli że jak sołtys ze wsi dzwoni że bomba to zwykle jest moździerz,.Następnego dnia przyjechali Starem z HDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.