Skocz do zawartości

Armand Automatic - zasięg

ralf78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pralki wirnikowe były zawsze tak jak bębnowe. I pewnie zawsze będą, bo choć to rozwiązanie gorsze, to za to znacznie tańsze, bo prostsze w konstrukcji i siermiężne technologicznie. Daruję sobie analogie wykrywaczowe tym razem ;)
Pokaż mi która z takich pralek ma wyżymaczkę na korbę. Do liczących się firm" możesz zaliczyć na tę okazję również Spółdzielnię Inwalidów z Pcimia Dolnego.
Napisano
Pralka to bardzo zły przykład. Mam super pralkę z wyświetlaczem. Co drugie pranie wyłącza się przed zakończeniem prania - automatyka wyłącza urządzenie na skutek nierównomiernego ułożenia się prania w bębnie.
Ostrzeżenie! Nie kupujcie pralek z wyświetlaczem, takich które poleca kolega B... ;)
Napisano
Właśnie wyrzucam dwa telefony stacjonarne z wyświetlaczami - wyświetlacze nie pokazują wszystkich segmentów cyfr czyli niech żyje świat kolegi B... ;)
Napisano
Dodam kilka słów do mojego wpisu na temat słuchu muzycznego i wyświetlacza.

Posiadam sprzęt z wyświetlaczem i ID 8-io tonową (1 oktawa),wyświetlacz służy mi tylko i wyłącznie do wprowadzenia ustawień i o nim zapominam.
W czasie pracy słyszę tylko na jednym tonie kilkanaście dżwięków w zależności od tego co jest pod cewką,np: dżwięk soczysty,szarpany,mdły,płaski,długi lub krótki(milisekundy różnicy),przestrzenny,skondensowany itp.
Wieloletnie doświadczenie utwierdziło mnie w przekonaniu,ze ID słuchowa bije na głowę ID wizualną.

Podam może konkretny przykład.
Kolega idący przede mną ma sygnał a wyświetlacz pokazuje folię,olewa i nie sprawdza.Podchodzę w to miejsce,też mam sygnał taki foliowaty",sygnału na folię nie sprawdzam tylko w przypadku gdy ją widzę,tu nie było jej widać więc sprawdziłem i przytuliłem śliczne sreberko.

Nadmierna wiara we wskazania na wyświetlaczu i podejmowanie na tej podstawie decyzji o kopaniu lub nie kopaniu powoduje utratę wielu ciekawych znalezisk i co gorsza nigdy się o tym taka osoba nie dowie przez co trudno jest taką osobę przekonać o niewiarygodności wskazań.

Kolego Brzęczyszczykiewicz-to są spostrzeżenia człowieka terenu a nie jakieś tam łomiankowe gawędy z za deski kreślarskiej,oderwane od rzeczywistości.

pozdrawiam.

b.
Napisano
Ha widzę, że wraca jeden z ulubionych i wielokrotnie już na tym forum pranych" tematów o wyższości jednych świąt nad innymi:)) Problem w tym, że są wykrywacze gdzie wyświetlacz nie spełnia jakiejś super ważnej roli (np super prosty wyświetlacz, który można dokupić do Minelaba Sovereigna) i tu faktycznie można się bez niego obejść. Nie można jednak powiedzieć, że on tam nie jest pomocny bo jak najbardziej jest, ale można bez niego żyć i szukać. Natomiast wykrywacze zaawansowane MUSZĄ mieć wyświetlacz i funcjonowanie bez takowego albo nie jest możliwe, albo jest conajmniej bardzo niewygodne. Dobre przykłady to Whites XLT i obecna Spectra V3, gdzie zaawansowany użytkownik może tak ustawić sprzęt, że maksymalny zasięg wyjdzie" poza kanał audio i sygnał od celu będzie sygnalizowany wyłącznie na wyświetlaczu. Szukając takich sygnałów-duszków" wyłącznie na audio byłoby zwyczajnie błędem wynikającycm z braku doświadczenia, co wielokrotnie obserwowałem. Pomijam już kwestię graficznej analizy sygnału, która jest nieporównywalnie bardziej złożona i skuteczna w porównaniu z analizą samego audio. Mowa o odchodzeniu od mody na wyświetlacze i powrocie do gałek" to nieporozumienie:) Zresztą Cscope to kiepski przykład bo to żaden lider na rynku wykrywaczy i CS6MXi nie jest żadną rewolucją, czy nawet średnio sprzedającym się wykrywaczem. Ich największy hit - R1 - miał i gałki i ciekawie rozwiązany, graficzny system analizy sygnału.

Pozdrawiam

VW
PS - Moja pralka z wyświetlaczem, odpukać, działa bez zarzutu już 3 lata;-)
Napisano
Zawsze kopię foliowe sygnały.Co jakiś czas zamiast folii
jest krajcarek albo greszel,rzadziej denarek Warneńczyka.
Chodzę z dyskryminacją ustawioną na jeden i dwóch tonach.
Wyświetlacz czasami też się przydaje .
pozdrawiam użytkowników wszystkich wykrywaczy :)
Napisano
Dokładnie, nie odwracajcie kota ogonem żeby udowodnić fałszywa tezę. Informacja wizualna jest uzupełnieniem informacji dźwiękowej. W przypadku wykrywaczy dokładnie w tej kolejności, nie na odwrót.
Choć i od tego są odstępstwa, np podczas namierzania konkretnego celu. W każdym razie identyfikuje znacznie lepiej niż sygnał audio.
No i jeszcze warunek - informacja wizualna MUSI być sensowna a nie w postaci napisów czy w podobny sposób beznadziejna.

Co do kopania sygnałów foliowych, to oczywiste, że ten który je ignoruje ominie pewne cele a ten który nie ignoruje wykopie więcej. Również potężną ilość śmieci. To jest kwestia wyboru (miejmy nadzieję że świadomego) operatora a nie kwestia wyższości ekranu nad gałkami czy na odwrót, i nie żaden dowód na cokolwiek.
Napisano
O, widze Grzegorz że sie uaktywniłes ostatnio...a pomijając fakt ze sie z Toba zgadzam, to powiedz pralkami technicznie sie zająłes ostatnio?Bo tu widze za chwile schematy urzadzen piorących sie pojawią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie