macvsog Napisano 21 Październik 2013 Autor Napisano 21 Październik 2013 Jest już zwiastun nowego rosyjskiego filmu o bitwie o Stalingrad: http://www.youtube.com/watch?v=U3AXBdfZidY
Czlowieksniegu Napisano 21 Październik 2013 Napisano 21 Październik 2013 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,14807268,Pod_Petersburgiem_odtworzyli_wojenny_Stalingrad__Zdjecia.html#Cuk
macvsog Napisano 21 Październik 2013 Autor Napisano 21 Październik 2013 Hahahah- właśnie po tej notce poszukałem zwiastunu ;)
Czlowieksniegu Napisano 21 Październik 2013 Napisano 21 Październik 2013 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=699292#1581647:-)))
macvsog Napisano 21 Październik 2013 Autor Napisano 21 Październik 2013 hahahaha- to się obudziłem :D
Boer Napisano 1 Grudzień 2013 Napisano 1 Grudzień 2013 Obejrzałem cały, choć nie wiem jak mi się to udało, jednym słowem dwie godziny życia bezpowrotnie stracone.
Pepsi_Srepsi Napisano 3 Grudzień 2013 Napisano 3 Grudzień 2013 Witam,Dzisiaj mam seans po 6...kurcze Boer nie strasz mnie heh jestem przygotowany na rosyjską wersję starego (już), dobrego Szeregowca", recenzji nie czytałem i chciałbym na własnej skórze zobaczyć czy to gniot czy fajne sensacyjne kino. Po paru zapowiedziach na YT widziałem, że niektóre momenty trącają istnym call of duty - banda chłopaków, walczy z przeważającymi siłami wroga, ale miejmy nadzieję, że będzie widowisko.Pozdrawiam
woytas Napisano 3 Grudzień 2013 Napisano 3 Grudzień 2013 Widziałem reklamę i biegnących palących się ludzi - z okrzykiem na ustach. Dziękuję nie idę.
Boer Napisano 3 Grudzień 2013 Napisano 3 Grudzień 2013 Pepsi, ja tam nie chce straszyć, ale to coś tu naopowiadał na co się nastawiłeś, to cię niestety ominie. Stalingrad z lat dziewięćdziesiątych to jest coś co można oglądać kilka razy w roku, a toto co stworzyli teraz to się nie da raz do końca obejrzeć.
Pepsi_Srepsi Napisano 4 Grudzień 2013 Napisano 4 Grudzień 2013 Witam,No i przejechałem się, to co wspominał Boer oraz Wojtas to niestety jest fakt. Film ciężki, ciężki w odbiorze przez widza, gdyż poplątane wątki wojenno - osobiste denerwują. Ktoś kto oglądał 9 Kompanię" również mógł się przyczepić do scen typu miłość" chłopaków do Śnieżynki, płaczący na polu maku dowódca z powodu odmowy wysłania go do Afgańskiego piekła...wracając do najnowszej pozycji, film mógł być naprawdę dobry, mógłby, gdyby postarano się go ukierunkować w jedną bądź też drugą stronę. Zamiast tego nie wiedziałem czy zasypiać na przegadankach" czy w skupieniu oczekiwać na momenty walk, których jak dla mnie było mało. Ponadto nie mogę ścierpieć po Szeregowcu" scen z opóźnieniem"...to było dobre ale kilkanaście lat temu. Wytyczone standardy przez Jankesów są jak dla mnie dobre i w tej konwencji powinno iść kino wojskowe. Pal już licho patetyczne gadki krasnoarmijców o idiotach w ZSRR i duchu walki, to można jeszcze zrozumieć, jednak sceny z Żydówką w busie, rykoszetem po strzale z armaty i walce wręcz Rosjan, podczas której wyglądali jak SEAL'si film jak dla mnie stracony, zniszczony i wręcz przepraszam za wyrażenie, spieprzony. Wiem, że odbiór tego widowiska zapewne będzie pozytywniejszy na Wschodzie, jednak można było się postarać i zostawić w tyle zbytnią patetyczność i famfaradę.PozdrawiamPS. scena z palącymi się żołdakami, również mnie roześmiała, aczkolwiek podobnych scen sprawiających uśmiech na twarzy było więcej, jednak był to jedynie uśmiech zażenowania. Takie moje zdanie.
Lipek Napisano 4 Grudzień 2013 Napisano 4 Grudzień 2013 Pepsi, uratowałeś mi 40 dyszki :) Dzięki za recenzję - szkoda czasu, znów trzeba będzie kupić Tinę" za kilka miesięcy...
torba5 Napisano 4 Grudzień 2013 Napisano 4 Grudzień 2013 dobra kopia już jest na torrentachfilm to kompletne dno i beznadzieja
Pepsi_Srepsi Napisano 5 Grudzień 2013 Napisano 5 Grudzień 2013 Lipek,Bez przesady, myślę że komuś przypadnie do gustu miłosna epopeja z wątkami batalistycznymi;) Trzeba pamiętać, że Rosjanie lubią tego typu ckliwe obrazy. Przypomina mi się jeszcze ciekawy 1612" w którym Żebrowski bodajże grał. Fajnie nakręcone, efekty komputerowe kilka klas wyżej od naszego ostatniego Wiednia" jednak i tam było dużo wątków pobocznych od miłosnych począwszy na religijnych (pustelnicy et cetera). Takie widać kino preferuje tamtejszy widz i pod niego są rodzime produkcje. Mnie się jednak nadal marzy Stalingrad" ale na miarę Kompanii Braci" czy wspomnianego przeze mnie nie raz Szeregowca", czyli sieczka, ciężka żołnierska dola i codzienna walka o przetrwanie. W przypadku akcji dziejącej się w Stalingradzie jakby się film podzieliło na dwie części typu: lato i zwycięstwa oraz np zima i sromotna klęska to można by było stworzyć ciekawy film, bądź też serial. PozdrawiamPS. W razie czego jednak polecam obejrzenie z przysłowiowego eta" jak Kolega Torba5 wspomniał, bo już jest dostępny i to w b.dobrej jakości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.