Skocz do zawartości

A to Wrocław właśnie... Na radziecki cmentarz z psem za potrzebą i poopalać się.

sonicsquad

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przesadzajcie tak z tym ogromnym szacunkiem dla czerwonoarmistów. Wiele rozmów i opowieści jakie słyszałem od pokolenia przodków, które przeżyło wojnę, wspomina ich jako najgorszych bydlaków, złodziei i gwałcicieli. Są oni równi z faszystowskim agresorem. Odrobina wiedzy historycznej juz wystarczy, aby wiedzieć, że nie wyzwolili Polski" dla dobra Polaków, ale dlatego że Hitler zaatakował ZSRR!
Jak można mieć szacunek" dla tych którzy nas okradali, gwałcili nasze kobiety, okupowali... Czy Polacy mogą wreszcie przestać walić się w piersi za winy wszystkich okupantów!??

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale jak przyszli kulturtrager z zachodu to nagrobkami brukowali place i skwery , chodzimy po nich do dzisiaj, mówiłem - buc to buc.Na pewno jest wielu którzy uznają to za pozytywne działanie bo wiadomo jakiej głównie nacji cmentarze niszczyli przedstawiciele herrenvolku.

Gwałcili nasze kobiety"?? chyba Twoje, jesli oczywiscie jesteś niemcem. Ruski mieli zakaz gwałtów, rabunków itd. na terenie państw innych niż III Rzesza. Gwałcić mogli tylko i wyłącznie niemieckie kobiety żeby zlamać ich dumę". To tak a propo historii bo widze ze już najróżniejsze przekłamania się zaczynają pojawiać.

Zdziczenie ze wschodu czy z zachodu, co za różnica, bydło to bydło, te z zachodu to nawet gorsze bo oni to najpierw wymyslali i ustanawiali sobie odpowiednie prawo które pozwalałoby im na odpowiednie zbrodnie a potem z uśmiechem na twarzy te już zalegalizowane" zbrodnie wykonywano.

Tak czy siak na cmentarz wojenny nie należy chodzić z pieskami, niezależnie jacy żołnierze tam spoczywają.

Gwałcili nasze kobiety"?? chyba Twoje, jesli oczywiscie jesteś niemcem. Ruski mieli zakaz gwałtów, rabunków itd. na terenie państw innych niż III Rzesza. Gwałcić mogli tylko i wyłącznie niemieckie kobiety żeby zlamać ich dumę" A to ciekawe, szkoda zatem, że nikt im tego nie uzmysłowił bo udokumentowanych przypadków przemocy wobec ludności polskiej nie brak. Fakt, że ktoś mieszkał na Śląsku, Kaszubach czy Mazurach nie czynił z niego Niemca. To tak gwoli prawdy historycznej.

W innych miastach ten kwiat narodu ten biedny prosty żołnierz któremu kazali walczyć i który musiał wypełniać rozkazy też nie był lepszy :( ciotka która mieszkała w Warszawie opowiadała mi że miała wtedy lat 16 i zgwałciło ją 7 czy 9 tych prostolinijnych i honorowych żołdaków. potem się wzięli za jej siostrę lat 8, ledwo ich uprosiła żeby jej nie robili krzywdy wiec w zamian zgwałcili ja 2 raz. Jeśli chodzi o mnie to mogę ich uroczyście uhonorować wielkim stolcem na czubku ich kurhanu chwały. A teraz możecie mnie nazwać barbarzyńcą i prostakiem a i tak zdania nie zmienię. PS to samo odnosi się do Niemców z tamtej epoki.

Skoro twojej rodzinie kiedyś wyrządzono wielką krzywdę,masz prawo czuć żal a nawet wściekłość-nie nam o tym sądzić.Możliwe że w tych mogiłach spoczywają gwałciciele,ale możliwe że uczciwi ludzie,bo i tacy na pewno trafiali się wśród czerwonoarmistów,tak czy owak większej kary niż śmierć już nie ma.Właśnie tych kilku uczciwych,nawet wśród setki zbrodniarzy zasługuje na to,aby miejsce ich wiecznego spoczynku traktować godnie.

jesteś bardzo naiwny Dunczyk sadząc że internet jest anonimowy
więcej niż imię i nazwisko ( osób o takich samych imionach i nazwiskach jest całkiem sporo) mówi elektroniczny ślad który zawsze pozostawiasz wchodząc do internetu. Wytropienie go i na jego podstawie uzyskanie o osobie wszelkich ale to wszelkich informacji nie jest aż taką sztuką tajemną a dla odpowiednich, wyposażonych i wyszkolonych służb jest wręcz bardzo proste. Wiec jeśli masz wiedzę, środki lub determinacje to trop :) Nie znam Cię tak jak nie znam większości społeczności tu bywającej i nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym Ci ułatwiać :)

Kłócić się nie ma oco,i jedni i drudzy byli //dobrzy/,a każdy wie że wojna to syf,szkoda ludzi .Dla odprężenia przytoczę historię jaką opowiedział kolega gdy byłem w wojsku.
Pochodził ze śląska,-w trakcie nalotu niemcy zestrzelili samolot radziecki.Pilot przez kilka dni ukrywał się u jego babci.Gdy weszli rosjanie dużo jej pomógł,póżniej poszedł na front.Jakiś czas po wyzwoleniu ktoś wieczorem zapukał do drzwi,okazało się że był to ów pilot,przyjechał w odwiedziny.
Wszysyko zależy od człowieka.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie