Skocz do zawartości
  • 0

polski hełm?

karol123

Pytanie

Napisano

Witam
Mam podejrzenia, że jest to polski hełm strażacki z II wojny światowej. Mogę się mylić. W środku hełmu są jakieś literki i wydaje mi się, że jest orzełek a obok literki U S

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie każdy kto prosi o wycenę od razu na all pójdzie, ja bym też zapytaj z czystej ciekawości oraz o info jak rzadki on jest ale tylko dla siebie. Poza tym ten na all chyba w gorszym stanie bo o wiele bardziej pokiereszowany więc istnieje prawdopodobieństwo że to inny egzemplarz.
Napisano
porównaj rysy rdzy na pieczęci US napis czarnąfarbą koło niej i czerwoną plamę za nią...gość wyrwał wszystko totalnie wszystko:(
Napisano
http://allegro...
ten sam

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ten sam,tyle że chyba zapominamy o nie dawaniu linków do trwających aukcji! tym bardziej robiąc reklamę takim ciężkim przypadkom:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 12:36 28-08-2013
Napisano

Ku pamięci jak z alle zniknie..

Nagroda wręczona choć za taką dewastacje hałera to 3razy za mało:(

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 12:35 28-08-2013

Napisano
Generalnie" to za pytania typu: a co ja z tego będę miał?" dawano onegdaj żółtko na tem forum, ale widać wiele się zmieniło w czasie mojej absencji. No cóż, jak postęp, to postęp, nic na to nie zaradziem...
Napisano
Literki US to skrót od Ubezpieczalni Społecznej czyli jednej z instytucji II RP która zobowiązana była do ochrony ludności cywilnej na czas wojny. Poza tym obrona cywilna należała do zadań przed wszystkim Ligi Obrony Powietrznej i Przeciwgazowej, Związku Ochotniczych Straży Pożarnych oraz Polskiego Czerwonego Krzyża.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie