karol123 0 Posted July 29, 2013 WitamNa zdjęciu jest podpis Lwów około 1932r. Share this post Link to post Share on other sites
viator01 2 Posted July 29, 2013 Jeśli jest to 2, to może być to 2 Pułk Piechoty Legionów z Sandomierza. Zakładam, że to co na portrecie jest prawdziwe, a dopatrzyłem się żółtego koloru wypustki patki na kołnierzu, która z kolei wydaje się być granatowa, a to są kolory piechoty. rak jest też jakichkolwiek (widocznych) innych oznaczeń jednostki i rodzaju broni (nawet czapki). Share this post Link to post Share on other sites
karol123 0 Posted July 29, 2013 WitamNa zdjęciu jest podpis Lwów około 1932r. Share this post Link to post Share on other sites
Czlowieksniegu 0 Posted July 29, 2013 Oprócz Lwowa, jest również nazwisko... Share this post Link to post Share on other sites
karol123 0 Posted July 29, 2013 nazwisko: Diakowicz Share this post Link to post Share on other sites
Czlowieksniegu 0 Posted July 29, 2013 I inicjał imienia, zapewne... Share this post Link to post Share on other sites
viator01 2 Posted July 29, 2013 I w ten oto sposób niektórzy nabijają sobie posty :)Jeszcze moje pytania:1. Czego ma dotyczyć identyfikacja?2. Czy jest to obraz, czy raczej podpisana fotografia, których było sporo w okolicach wojny. Zdarzało się, że nawet po kilku latach artysta taki robił zdjęcia ślubne i inne. Share this post Link to post Share on other sites
viator01 2 Posted July 30, 2013 Dlatego może tam być też sporo fantazji autora :) Share this post Link to post Share on other sites
karol123 0 Posted July 29, 2013 Chciałbym się dowiedzieć w jakim odziale służył i jaki ma stopień. Share this post Link to post Share on other sites
viator01 2 Posted July 29, 2013 Na pewno jest to kapral piechoty. Niestety nie ma odznaki pułkowej a na naramienniku nie potrafię rozszyfrować cyfry, która tam chyba jest. Nie wiem czy to fotografia, czy obraz i na ile szczegóły są wierne.Ma on tylko odznakę POS. Share this post Link to post Share on other sites
Witam
Na zdjęciu jest podpis Lwów około 1932r.