Skocz do zawartości

Serwis Rutus

sławek1989

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rutus się obroni gdy poprawi jakość wykonania i zmniejszy awaryjność. Póki co ostatnie opinie o Rutusach optymizmem nie napawają. Z zachwytu pieją w większości Ci którzy przesiadali się z jabla albo kanarka i lepszego wykrywacza niż Proxima w rękach nigdy nie mieli.
Napisano
Witam.Mam proximę od 3 lat i powiem szczerze jestem zadowolony. Kolega, który szuka ze mną ma Omegę 8000, i co lipa serwis tylko w tym roku 3 razy. A różnica w cenie ogromna.Ja na swoją proximkę nie narzekam i będę polecał wszystkim.
Napisano
Wysłanie Rutusa w czasie gwarancji do serwisu powinno odbywać się na koszt producenta.Jeżeli usterka nastąpiła z winy użytkownika to na jego koszt.Termin naprawy nie powinien być dłuższy jak dwa tygodnie,ale jak można przeczytać jest inaczej.
Rutus to najpopularniejsza marka wykrywaczy w Polsce,więc ilość reklamowanych wykrywek wzrasta wraz z wzrostem produkcji.Kiedyś była tylko produkowana Proxa a obecnie jest jesze Optima i Argo,więc zwiększyła się ilość napraw.Dzwoniąc do serwisu rozmawiamy po polsku z samym producentem który zawsze nas wysłucha.
Porównywanie jakiejkolwiek X terki do Argo to jakiś propagandowy żart rozpowszechniany przez osoby które nigdy nie miały w rękach Argo.Argo ma trzy tryby pracy i jest znacznie głębszy od X terry 70 choć nie tylko głębokość jest jego dominującą cechą nad X.Zmiana częstotliwośći wraz z zmianą sondy przy cenie 70- tki i konieczności zakupu dodatkowej nie jest zaletą a wadą.Musimy wtedy wydać ponad 3000zł.
Gdzie Rzym a gdzie Krym.
Napisano
Witam !

Panowie, jeden z Was biorących udział w tej dyskusji wysłał mi detektor z uszkodzonym koszykiem na baterie podczas używania akumulatorów. Wypalony" jest jeden z elementów łączących ogniwa. EWIDENTNIE zwarcie powstało tylko na jednym z ogniw.Jedyną możliwością powstania takiego zwarcia jest uszkodzenie folii ochronnej na akumulatorku .Albo na samej obudowie albo w okolicach styku dodatniego.

Dbajcie o zasilanie ( bo to leży w obowiązku użytkownika ) a będzie połowę mniej problemów.

pozdrawiam .
Napisano
W handlu występują też akumulatory bez koszulek. Są to profesjonalne ogniwa wysokiej klasy do elektronarzędzi, przeznaczone głównie do dalszego konfekcjonowania. Niemniej można takowe nabyć. Inna wersja ogniw z niepełną izolacją, to akumulatory dostarczane z niektórymi rodzajami sprzętu, gdzie biegun ujemny (obudowa-korpus) kontaktuje się elektrycznie z urządzeniem w innym miejscu niż przeciwległy do dodatniego koniec.
Czy w Twojej instrukcji obsługi jest napisane, że akumulatory muszą mieć szczelne izolatory na sobie? Jeśli nie, to nie masz racji i usterka jest z Twojej (konstruktora i autora instrukcji) winy a nie z winy użytkownika.
Podobnie gdyby ktoś włożył odwrotnie baterie do koszyka a sprzęt nie był przed tym zabezpieczony.
W przyzwoicie opracowanym sprzęcie, jakkolwiek by użytkownik nie postąpił z bateriami, nic niszczącego nie ma prawa się stać.
To jest ogólna zasada a nie złośliwa uwaga na temat Proximy i jej pochodnych.
Napisano
panie nikt walnij się pan w czoło bo pisałem ze wysle aku do pana ale na pana koszt bo aku są dobre i nie będziesz mi tu pan pisal farmazony. robisz pan buble co po jakims czasie się psują i wszystko w temacie. ja chce zwrot pieniędzy za rutusa bo nie będę po 10 razy wysylal. chcesz pan te aku mam je wysłać?
Napisano
napisał pan rutyna. Detektor nosi wyraźne ślady użytkowania i zakupiony był prawie cztery miesiące temu . W tej sytuacji nie ma możliwości zwrotu . ciekaw jestem gdzie ma wyraźne slady? jak detektor był od nowości w osłonach i sztyce owinięte taśmą. chyba ze sam zniszczyl sprzęt i porysowal go specjalnie by mieć podstawe by tak napisać. owszem zgodze się ze nosi wyraźne slady użytkowania ale sonda od spodu pare rysek tylko a wcześniej sam zrobiłem sobie taką osłone na sonde. a elektronika i pudło z bateriami lub aku jak nowe bez ryski
Napisano
słowa pana rutyny. 1 - na sondzie jest coś przyklejone - diabli wiedzą co to jest i jak wpływa na pracę wykrywacza.

2 - rurki zaklejone plastrami

3 - na miejscach połączeń farba powycierana

4 - w zaciskach czuć piasek.

Detektor był używany prawie cztery miesiące i nie ma możliwości zwrotu.

Wykrywacz zostanie sprawdzony ewentualne usterki usunięte i SPRAWNY odsyłam .
a ja nie odbiore paczki bo nie chce tego badziewia by się psuło
Napisano
a ja nie odbiore paczki bo nie chce tego badziewia by się psuło"

I to nie tylko pokazuje sens tego wątku/Twojego działania, ale i kończy nie tylko dyskusję, ale i wpisy...

HOGHW- chyba, że moderator odpowiedzialny za Dział postanowi inaczej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie