Skocz do zawartości
  • 0

lufa - karabin maszynowy - destrukt

michu69

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tutaj masz wszystkie lufki do mg-34 jak mi wiadomo ćwiczebne różniły się od normalnych tym,że były o wiele krótsze.Skolcio może mieć rację,z takim mocowanie pierwszy raz się spotykam.Na pewno będzie pomocne potwierdzenie,że jest to 7,92mm.

Napisano
Jak na lufę to dziwne dla mnie jest w niej ta wyfrezowana szczelina w kształcie Z tak jak w starych bagnetach tulejowych od strony hipotetycznego wlotu .
Napisano
Właśnie to mnie zdziwiło,w praktyce bardzo trudno byłoby wymieniać taką lufę chyba,że pochodziła od broni gdzie lufy się nie wymieniało ?
Napisano
Nie jest gwintowana a komora jest" - to o jakiej my tu lufie mówimy :)

Może to bardziej część jakiegoś stelażu, masztu itp. a do gwintowanej strony przychodził następny element?
Napisano
Ta szczelina mogła by ewentualnie mieć coś wspólnego ze sposobem ryglowania ale wtedy komora nabojowa mogła by się zaczynać dopiero za szczeliną jakieś 5 centymetrów od wlotu . Widziałem oczywiście takie szczeliny na lufie MG 151 ale były wyfrezowane na zgrubieniu i służyły do bagnetowego osadzenia lufy w komorze zamkowej .
Napisano

ERWIN, dziękuje bardzo zaoszczędziłeś mi podróży po internetach :) trochę się pieściłem ale znalazłem potwierdzenie i mam już 100% pewności. Jeśli chodzi o sugestie, że jest to rura, rurka od lewarka, stelaż chciałbym żeby prokuratura i policja też była tak 'wyrozumiała'.

Napisano

Np: http://www.marstar.ca/dynamic/product.jsp?productid=81835

Prokuratura i policja może Ci skoczyć" bo w tym wypadku brak części z komorą nabojową,co czyni twoją lufę całkowicie legalną.
Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie