Skocz do zawartości
  • 0

skrzynia biegów

gromang

Pytanie

Napisano

Witam dostałem skrzynie biegów i tu moje pytanie od jakiego motocykla ,chyba była trochę przerabiana z góry dziękuję

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No to się nie dziw ,jak nikt Ci nie pomoże,
czy nie zdajesz sobie sprawy z tego, że porządnie zrobione zdjęcia,
to podstawa identyfikacji???
Co to jest przeglądania"???
Ja nie będę zakładał okularów...
Napisano

Witam dostałem skrzynie biegów i tu moje pytanie od jakiego motocykla ,chyba była trochę przerabiana z góry dziękuję

Napisano
tak czy siak nie wiecie od czego jest skrzynia więc po co się udzielacie ktoś kto się na tym zna da sobie radę nawet z moimi fotami
a tak po za tematem nie wiedziałem że to forum fotograficzne, sami fachowcy od fotografii
Napisano

Jedynie co ja mogę powiedzieć że część wyprodukowana po wojnie skrót VEB (Volkseigener Betrieb), czyli Przedsiębiorstwo państwowe. Resztę dopowie ktoś kto złapie do czego coś takiego produkowano.

Napisano
Zakład produkował części do zakładów IFA i mieścił się w Karl Marx Stadt. Zakłady zostały rozwiązane w 1986 roku a część wyprodukowana wg numeru serii i daty chyba w 1965 jeśli dobrze widzę na tabliczce znamionowej
Napisano
A ciężko zrobić fotki z każdej strony. Oczekujesz identyfikacji a robisz jak w starym dowcipie: pokazujesz d... żuka i chcesz wiedzieć jaki to gatunek.
Skrzynia myślę, że z jakiegoś samochodu typu Ifa, DKW, Framo itp, ale bez dobrych, dużych zdjęć z każdej strony to tylko zgadywanie.
Napisano
na zdiecia trzeba kliknąća jak według ciebie ss małe to załuż okulary,z jednym się zgodze też mi się wydaje że to skżuynia od DKW nie mogę znaleźć modelu
Napisano

Zamiast niepotrzebnie się pienić w stosunku do kogoś kto chce pomóc, może lepiej zrobić coś sensownego. Zdjęcie o wielości 39 kb jest mniej czytelne niż maksymalnie dopuszczalne 200 kb, to chyba oczywiste. W dodatku jakbyś zrobił fotkę od strony napędu i wycisku sprzęgła, pomogło by to. A tak to niepotrzebne emocje. W końcu to ty jesteś zainteresowany identyfikację a nie ja.
Wstawiam twoją fotkę trochę powiększoną, abyś zobaczył, że nie zawsze trzeba zakładać okulary.

Napisano
specjalnie nie robiłem zdjęć o których mówisz żeby nikogo nie zmylić, skrzynia była wykorzystana jako przeglądania i napęd jest przerobiony
Napisano

Witam. Kupiłem esioka" na niewiadomych podzespołach brakuje mi tarczy do przedstawionej skrzyni biegów. Proszę o pomoc w określeniu co to za skrzynia. Skrzynia posiada wałek sprzęgła na 10 frezów wymiar na frezach to 20mm i w środku frezu 15 mm.
Po docisku wygląda że tarcza musi mieć wymiar 15 cm średnicy.Będę wdzięczny za pomoc w określeniu pojazdu z jakiego dana skrzynia pochodzi. Na maila mogę wysłać dodatkowe zdjęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie