Laszy Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Brawo kolego - doświadczenia z erenu" połącz jeszcze z lokalną historią (książki!)- będziesz miał jeszcze większą frajdę z poszukiwań. Tak trzymaj - więcej lasu mniej telewizora;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Tylko żeby jeszcze było o mojej wsi .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sla1971 Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 O mojej tez prawie nic nie moglem znalezc (dziura 120 mieszkancow)ale powoli,powoli cos tam wygrzebalem i w to lato bende mial gdzie szukac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laszy Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 10-13 września 1939 w rejonie Zambrowa walki z siłami Niemieckimi (XIX Korpus Pancerny gen. Guderiana) toczyła 18 Dywizja Piechoty Wojska Polskiego, dowodzona przez płk. Stefana Kosseckiego. Znaczna przewaga wojskowa wroga spowodowała kapitulację dywizji, której pozostali żołnierze (kilka tysięcy ludzi z 33, 71 i 18 pułku piechoty 18 DP), zostało spędzonych na plac ćwiczebny koszar wojskowych w Zambrowie." Cytat z Wiki - to o Twoim Zambrowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Ja mieszkam w Poryte-Jabłoń do Zambrowa mam 7km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laszy Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Co za problem - rower między nogi. Poczytaj, zaplanuj i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Jedziłem szukałem ale nie moge znaleść nic zresztą gospodarze to są jakoś niemile nastawieni co do mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laszy Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Dasz radę, grzecznie i skromnie pytasz czy może ktoś coś słyszał bo przecież historia ToTwojaPasja:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Wiem wiem ale próbowałem chciałbym sie dowiedzieć też dokladnie gdzie znajdowało sie baza tamtejszych partzantów których w 44 roku zmasakrował pociąg pancerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 8 Maj 2013 Autor Share Napisano 8 Maj 2013 Dzis byłem na Bacze-Mokre lecz nic mi nie wypadło ale zauważyłem takie coś lesie i jeszcze jeden stał przy drodze to chyba zapory czołgowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psg-1 Napisano 8 Maj 2013 Share Napisano 8 Maj 2013 tak to zapora czołgowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 Dziś ładna pogoda i z lewej Śliwki kwitną :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 Chciałbym serdecznie podziękować za prezent od Bogdana który dostałem na motywacje do dalszych wykopków ponieważ nic mi sie w ostatnich tygodniach nie udawało Ten grosik to na szczęście .Powodzenia i wytrwałości " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 Zapałki z 1 Strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 A to liscik z grosikiem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
military_kris Napisano 9 Maj 2013 Share Napisano 9 Maj 2013 2 dni temu bylem w Twoim lesie musze przyznać, że dziwnę że nie znalazłeś nic w nim ja chodząc z kolegą nie całe 2 godzinki natrafiłem przy rowie na dwa bagnety od mousina jeden cały drugi połamany wręcz destrukt, całe tuziny amunicji mój kolega znalazł połowę puszki po masce, i niezbędnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 Zapałki może nie 400 sztuk ale zawsze to kawałek histori naszego kraju :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 To ten grosik . Jeszcze raz dzienkuje Bogdanowi dodał mi otuchy do dalszych poszukiwań od razu zrobiło mi się milej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 Poszedłem pokopać jeszcze na 2 godziny wyskoczyła kopiejka 1894 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 kolejna strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 no i chyba mój pierwszy meteoryt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Maj 2013 Share Napisano 9 Maj 2013 Mateuszku,możesz powiedzieć co znaczy słowo dzienkuje"?I skoro na zdjęciach niemalże nic nie widać mimo to je wstawiasz..Dopracuj może ortografie,słownictwo,ogarnij jak zrobić zdjęcie a potem działaj w wątku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 9 Maj 2013 Share Napisano 9 Maj 2013 2013-05-07 15:34:18 ja tam widze dwa pfenningi"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 10 Maj 2013 Autor Share Napisano 10 Maj 2013 Tak :> dobrze widzisz ,przepraszam Hebeda ciągle pracuje nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.