Skocz do zawartości
  • 0

zasobnik i tabliczka?

brombi

Pytanie

Napisano

Witam czy Ktoś spotkał się z takim zasobnikiem" wykonany z mosiądzu wyciągnięty z wody więc doszukiwałbym się najpewniej pochodzenia Kriegsmarine

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ale tuba mosiężna ? nie za ciężka i kłopotliwa w targaniu ?
może i być związana z kriegsm-mosiądz prąd przewodzi ale nie iskrzy przy upadku a to bardzo wazne na okrecie. zreszta aluminium ma podobne wlasnosci i chyba tuby meldunkowe w wiekszosci z tego były robone ? taka tuba uzywana na okręcie czy poza okrętem ? oraz z jakim hukiem leci mosiadz na podłogę a aluminium ? na ubocie czy innej łajbie to chyba istotne ?
zreztą ja się nie znam :)
cos podobne było
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=711192#1504367
Napisano
...może być,a jakiś pomysł z tabliczką? nie spotkałem się z oznaczeniem okrętu Li 6 a wszystko wskazuje że o takie oznaczenie chodzi..
Napisano
Może coś o tabliczce: Tabliczka opisowa szafki elektrycznej o oznaczeniu Li6a przy czym Li to może być skrót od Linie,linia.
1.oświetlenie (bel=Beleuchtung)kuchnia
2.gniazda kuchnia
3 oświetlenie wentylator R (Raum = pomieszczenie?) dolnego pokładu nadbudówki
4
5 oświetlenie pokład górny tył
6 i 7 oświetlenie pomieszczenia Balta( tu nie mogę rozgryźć, prawdopodobnie jest to kolejny ulubiony przez Niemców skrótowiec może Ballasttank -zbiorników balastowych???)
no i 9: pralnia , wc oświetlenie
5, 8 i 10 prawdopodobnie rezerwa.
Napisano

Witam czy Ktoś spotkał się z takim zasobnikiem" wykonany z mosiądzu wyciągnięty z wody więc doszukiwałbym się najpewniej pochodzenia Kriegsmarine

Napisano

...i taka tabliczka najpewniej z okrętu o oznaczeniu LI6a?Ktoś wie co to za jednostka mogła być?z góry dzięki i pozdrawiam

Napisano
czy w postaci złożonej
cały pojemniczek" przewodzi prąd?
czyli - czy któraś z pokrywek(lub słabo sfotografowany występ nieodkręcalnej) nie jest izolowana elektrycznie?
Napisano
Szczerze powiedziawszy nie wiem wypatrzyłem to u kolesia i zrobiłem fotki na szybko nie zastanawiając się czy może to mieć kontakt z prądem,wydaje mi sie że całość przewodzi prąd ...
Napisano
Wykonanie wyklucza aby to był ciężarek zegara.Chyba,że puste w środku ciężarki z nakrętką uszczelnioną uszczelką to norma:)
Do tego nieestetyczny wygląd,nie wygładzone luty itp.
Napisano

Są takie ciężarki a w środku są żeliwne wkładki aby było taniej w produkcji.
Fotka kiepska ale to przykład z mojego zegara.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie