Skocz do zawartości

Znalazłeś? Oddaj staroście. Rząd popiera pomysł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Też chętnie bym przeczytał, jakie jest stanowisko Redakcji w sprawie nowego prawa. Bo z materiału wynika, że p. Kwiecińska jest za :)

Ale nie przesądzam, bo dziennikarzyny z TeFauEnu są znani z tego, że lubią sobie coś wyciąć i wstawić to, co im pasuje pod tezę. A teza jest zawsze jedyna i słuszna - władza ma rację :)
Napisano
No może trochę się zagalopowałem , przepraszam , ale wygląda na to że jak ta ustawa wejdzie to nawet po plaży nie będzie można chodzić z wykrywką . No jeszcze mogę powiedzieć że szukam skarbu dla pana premiera i rzeczy zgubionych do biura rzeczy znalezionych. Apel do poszukiwaczy , przestańcie się chwalić swoimi znajdkami które mają jakąś wartość(powyżej 50zł) sami przyczyniacie się żeby ta ustawa weszła , jak by prawo działało wstecz to już nie wasze rzeczy , najśmieszniejszy był ten poszukiwacz który się wypowiadał jaki to skarby się znajduje w Polsce. A jak jest w innych krajach nic nie wspomniano na TVN.
Napisano
A jeszcze, na prawdę jest mi przykro bo żebym wiedział że o takie kajdany które chcą wprowadzać pałowało mnie kiedyś ZOMO , ale byłem głupi.
Napisano
Ludzie na co liczycie, że będzie lepsze prawo w tej materii? Proponuje zejść na ziemię. Ja Wam mówię, że nic się nie zmieni na lepsze. Za jakiś czas sami się o tym przekonacie. Jeszcze długie długie lata poszukiwacze będą traktowani jak złodzieje i bandziory. Obecni poszukiwacze nie doczekają się żadnych porządnych zmian. Pozdrawiam
Napisano
Dla mnie pisma super, żeby tylko Ci na górze doczytali do końca bo jest trochę tego, nie wspominając o zrozumieniu.

Na tym polega problem że prawo tworzą ludzie nie mający pojęcia o realiach.
Napisano
rotsen5 ten poszukiwacz (Saper)o którym wspominasz już wyjaśnił że jego wypowiedz została wyrwana z kontekstu, rozmowa z dziennikarzem dotyczyła poszukiwań! Absolutnie nie popiera tej ustawy!!
Napisano
OMG.

martwe będzie dla tych których nie sprawdzą

a prawa użyją" wobec tych którym rzeba będzie" przypiąć paragraf

lub kiedy trzeba będzie"

------------------------
stanowione prawo ma być - jasne - powszechne - jednoznaczne

wybiórczość - interpretacyjność - to wróg ładu - porządku
Napisano
A ja proponuję zastosować strajk włoski. Skoro wszystko co z ziemi należy do państwa, to znośmy konserwie wszystkie możliwe kapsle, polmosy, monetki z PRL-u, łuski, niemiecką numizmatykę cynkową i każdy możliwy złomek. Po każdym przekazaniu żądajmy dokumentu potwierdzającego prawem wymagane wywiązanie się z obowiązku przekazania. Nie zechcą wziąć, niech wystawią dokument, że nie chcieli. Może po takim zasypaniu się w papierach ustalą w końcu definiowanie co jest faktycznie zabytkiem i co jest znaleziskiem ważnym dla kultury narodowej.
Napisano
Nic to nie da jak nanosis będą katalogowac no i powstana kolejne archiwa tony akt sprawy zatrudnią urzędasów i jak te mole będa wertowac tony pierdół a za te wertowanie będą solidnie wynagradzani.Ikoło się zamyka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie