Lipek Napisano 30 Marzec 2013 Napisano 30 Marzec 2013 Też chętnie bym przeczytał, jakie jest stanowisko Redakcji w sprawie nowego prawa. Bo z materiału wynika, że p. Kwiecińska jest za :)Ale nie przesądzam, bo dziennikarzyny z TeFauEnu są znani z tego, że lubią sobie coś wyciąć i wstawić to, co im pasuje pod tezę. A teza jest zawsze jedyna i słuszna - władza ma rację :)
rotsen5 Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 No może trochę się zagalopowałem , przepraszam , ale wygląda na to że jak ta ustawa wejdzie to nawet po plaży nie będzie można chodzić z wykrywką . No jeszcze mogę powiedzieć że szukam skarbu dla pana premiera i rzeczy zgubionych do biura rzeczy znalezionych. Apel do poszukiwaczy , przestańcie się chwalić swoimi znajdkami które mają jakąś wartość(powyżej 50zł) sami przyczyniacie się żeby ta ustawa weszła , jak by prawo działało wstecz to już nie wasze rzeczy , najśmieszniejszy był ten poszukiwacz który się wypowiadał jaki to skarby się znajduje w Polsce. A jak jest w innych krajach nic nie wspomniano na TVN.
rotsen5 Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 A jeszcze, na prawdę jest mi przykro bo żebym wiedział że o takie kajdany które chcą wprowadzać pałowało mnie kiedyś ZOMO , ale byłem głupi.
zundapp Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 Ludzie na co liczycie, że będzie lepsze prawo w tej materii? Proponuje zejść na ziemię. Ja Wam mówię, że nic się nie zmieni na lepsze. Za jakiś czas sami się o tym przekonacie. Jeszcze długie długie lata poszukiwacze będą traktowani jak złodzieje i bandziory. Obecni poszukiwacze nie doczekają się żadnych porządnych zmian. Pozdrawiam
szwed68 Napisano 31 Marzec 2013 Napisano 31 Marzec 2013 Dla mnie pisma super, żeby tylko Ci na górze doczytali do końca bo jest trochę tego, nie wspominając o zrozumieniu.Na tym polega problem że prawo tworzą ludzie nie mający pojęcia o realiach.
gustaw7609 Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 rotsen5 ten poszukiwacz (Saper)o którym wspominasz już wyjaśnił że jego wypowiedz została wyrwana z kontekstu, rozmowa z dziennikarzem dotyczyła poszukiwań! Absolutnie nie popiera tej ustawy!!
osyjan Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Czym się tu przejmować? Tworzy sie kolejne prawo, które będzie martwe.
kopijnik2 Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 OMG.martwe będzie dla tych których nie sprawdząa prawa użyją" wobec tych którym rzeba będzie" przypiąć paragraflub kiedy trzeba będzie"------------------------stanowione prawo ma być - jasne - powszechne - jednoznacznewybiórczość - interpretacyjność - to wróg ładu - porządku
s_boj Napisano 3 Kwiecień 2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 A ja proponuję zastosować strajk włoski. Skoro wszystko co z ziemi należy do państwa, to znośmy konserwie wszystkie możliwe kapsle, polmosy, monetki z PRL-u, łuski, niemiecką numizmatykę cynkową i każdy możliwy złomek. Po każdym przekazaniu żądajmy dokumentu potwierdzającego prawem wymagane wywiązanie się z obowiązku przekazania. Nie zechcą wziąć, niech wystawią dokument, że nie chcieli. Może po takim zasypaniu się w papierach ustalą w końcu definiowanie co jest faktycznie zabytkiem i co jest znaleziskiem ważnym dla kultury narodowej.
heniek1978 Napisano 3 Kwiecień 2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 Nic to nie da jak nanosis będą katalogowac no i powstana kolejne archiwa tony akt sprawy zatrudnią urzędasów i jak te mole będa wertowac tony pierdół a za te wertowanie będą solidnie wynagradzani.Ikoło się zamyka.
ktos451 Napisano 3 Kwiecień 2013 Napisano 3 Kwiecień 2013 Przynajmniej zmniejszymy bezrobocie, a i zasypywanie ich puszkami, kapslami i wszelkim złomem mogło by być zabawne :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.