Emil 73 Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 Proszę Panów czy może mi któryś z forumowiczów przybliżyć rok produkcji i czy dużo wyszło takich maszyn?i czy warta jest 90-ciu złotych,dziękuję i pozdrawiam .
thomasde Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 Tu masz chyba taką samą rok prod. 1892.Możesz napisać do właściciela o więcej informacji na temat tej maszyny. Gościu chce za nią min. 1000 zł z tym że jest sprawna i ma podstawę. I nie słuchaj panów którzy mówią że nie dali by nawet 20 złotych, pewnie to jakiś handlarz z alledrogo, on by pewnie nie dał dwie dychy, ale chętnie sprzedał za 5 dych :)Pozdrawiam
thomasde Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 Jeszcze link: http://tablica.plPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:15 11-02-2013
PATRON Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 na warszawskim kole cena od 30-100 zł bez stolika i nie ma chętnych
Brat Pit Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Emil, wybacz mi, ale to co Ty piszesz nijak się nie ma z siedzeniem za granicą. Tam także wątek się jeden kończy by zacząć drugi. Także używa się dużych liter, znaków przestankowych i spacji.Bełkot jest bełkotem w każdym języku.Jeszcze jedno - języka się człowiek uczy w pierwszych latach życia, więc w wieku lat dwudziestu nauczyłeś się już wszystkiego, czyli dokładnie tego, co nam tutaj przedstawiasz.jak żołnierz chował broń to brał małą sadzonkę sosny i nad nią sadził drzewko" mieli sadzonki już po wsiach przygotowane. Układał też ponoć piosenkę o tym, by pamięć o tym czynie nie zginęła wśród ludu pracującego miast i wsi.Zwłaszcza tych niepiśmiennych...
Emil 73 Napisano 14 Luty 2013 Autor Napisano 14 Luty 2013 Panie ,,,,,szpagin,,, to ,że mam bariery językowe to dlatego ,że od 20-ego roku życia do 33-trzeciego w bardzo ważnym okresie byłem za granicaą i nie to ,że wśród polaków ale rdzennych obywateli kraju w którym byłem,więc czasami jak z rodziną na telefonie rozmawiałem to już zdania mi się nie kleiły to było ok. po 6 latach pobytu bo nawet jest to naukowo stwierdzone,że człowiekowi się przestawia w główce,co po drugie nie wracałem z pracy i nie zaczynałem wieczornego ,życia od flaszki jak to 70%obywateli polskich robi na emigracji tylko zapierniczałem jak dobry pracownik siedząc w długiej limuzynie pod telefonami i cb radiem gdzie dyspozytor wszystko mi nadawał w języku angielskim,przez to moja nie składność może byc dla węża dużym wyzwaniem żeby pełzną przez moje wypowiedzi i miał wszystkie kręgi ok,co do błędów nie robię bo mam program który poprawia mi te błędy,,,,,,ale pies gdzieś indziej pochowany,bo połowa z was stara mnie zniechęcić a połowa z was (za co serdecznie dziękuje )przeczyta cały wątek i w moim wątku są dwie maszyny jedna ręczna a druga pełna w komplecie ,i nie zwróciłeś nawet na to uwagi ,że o maszynę z korbką mi juz nie chodzi bo jak kolega powiedział jest z 1903 rok i po numerze widać ok730.000 ,i to komnata bursztynowa nie jest ale chodzi mi o drugą maszynę dziadka który był szewcem i tam jest numer ,,,16 K 33,,i jest w pełni skompletowana i zamiast mnie prowokować do zajmowania wam czasu pomóż mi poszukać i ustalić rok produkcji,,,a maszyna jest w pełni kompletna,powiem cała,już nie będę kozaczaył(BO I TAK MI W TO NIE UWIERZYSZ)I się chwalił ,że jeden ze sztandarów pólku Armii Krajowej zanim koło naszej miejscowości Momoty Górne,przed poddaniem się Rosjanom przez płk/ Kalinę Zieleniewskiego sztandar był poprawiany przez mojego dziadka bo uległ zniszczeniu, przed schowaniem pod podłogą w pewnym kościele w innej wsi ,szkoda ,że tak pan mnie potraktował i zniechęca żebym naprawdę wam na wiosnę pokazał jakie w zagłębiu szabli bo tak nasze tereny nazywają jeszcze wychodzą rzeczy,bo mam zamiar tematem się tym zająć profesjonalnie ,a na razie krzywdy nikomu nie jak się pytam o kompletną maszynę , z numerem ,,16K33,, to czytaj kolego wątki do końca to może się czegoś więcej dowiesz bo z tego co widzę to na pagonach nie masz dużo na bite jak jakiś pan profesor profesjonalista forumowicz który jest konkretny bo 109 /30 to tag daleko n ie odbiegasz ode mnie ,a naprawdę chcemy ruszyć z wykopkami na dużą skalę nawet geo radary są zamawiane zagranicą,zobaczcie co znaleźli w Wierzchowiskach na górkach tam gdzie powstanie styczniowe było i koparkami kopali i wyciągali skrzynie ,więc proszę o ustalenie roku maszyny mojego dziadka i tyle ,,bez kartofli,,,a przypominam ,że w wątku są 3 maszyny ,3 moje a jedna kolegi forumowicza w kufrze i odsłonięta,,,,,moja jest z biciami,,16 K 33,, i o to tylko proszę jak ktoś mi może określić te bicia i rok,a jeżeli nie ,życzą sobie panowie mojej obecności to i tak będę w odkrywcy ale już w kiosku w czasopismach,,,,,a zobaczycie co nasz matka ziemia kryje ,tylko te wasze detektory metali to sobie mogą powykrywać pod ściółką, a ni 1,5 metra pod ziemią,a tak dla świadomości z relacji starszych ludzi co jeszcze żyją i uczestniczyli w kompani wrześniowej to opowiadali mi ,że jak żołnierz chował broń to brał małą sadzonkę sosny i nad nią sadził drzewko,,,,to jest piękne ,wiedzieliście o tym???dużo wam jeszcze chciałem faktów przytoczyć i w ogóle chcemy założyć klub i Panów szanownych zaprosić w nasze strony ale na razie nic nie zapeszam ,a jeżeli chodzi kolego o kasztanienie to wybacz bo się z czasem doszlifuję,a nadmieniam ,że niedobitki armi polskich bo było ich wiele ,Pomorze ,Poznań,itd uciekali linią demarkacyjną w nasze strony żeby się na Węgry przebić,ale niestety ostatnim rozkazem sztabu WP,musieli się poddać bo n ie było sensu dalszych walk i rozbroili część wojska Niemcy we wsi Kocudza WOJ,lubelskie koło Janowa Lubelskiego tak skąd pochodzą babcie ,,koko euro spoko,,i wojska Kaliny w Momotach Górnych przez rosjan,w tzw. zagłębiu szabli.ja tylko prosze o identyfikacja tych numerów z maszyny dziadka,,16K 33,,pod dolną częścią maszyny jest numer ,,5,,dzięki i sorrki za kasztanienia ale proszę o cierpliwość.,,,Panie kozioW24 jak pan by tak miał czas to niech pan zerknie n aten numer dziadka maszyny,,16 K 33,,i pisze nad pedałem original ,a nie singer,dzięki i pozdrawiam
sebek8888 Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 Rafałaaa ma rację. Oto fotki jak powinna wyglądać w całości
sebek8888 Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 Ale mam pytanie do znawcow tematu.Moja maszyna przedstawiona na zdj wyzej ma 2 nr...od gory wybite jest : A1210997ale od spodu na malutkiej blaszce drugi nr: 2824Z ktorego roku jest?
m4sherman Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 @ revertentes; twoja maszyna jest z 1881 roku@ sebek8888; twoja sprzed 1911 roku http://www.singerco.com/support/machine-serial-numbers
DOMILUD PL Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 kolego thomasde nie handlarz, bo nie handluję maszynami na Alledrogo. Po prostu realnie oceniam wartość przedmiotu. Nie czaruj chłopaka, bo jeszcze gotów rzeczywiście zapłacić te 90 zł. 1000 zł to można zapłacić za sprzęt kompletny i sprawny, a nie 1/3 maszyny i to bez gwarancji działania. Samo logo i podniecanie się datą 1892 nie na wiele tu się zdadzą.
sebek8888 Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 m4shermanBdinning 1911 znaczy chyba poczatek 1911...ale czy to znaczy ze z pocztku roku czy ze w 1911 i pozniej?
Emil 73 Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 Kolego DOMILUD PL,,,ta maszyna jest na korbkę,działa, widać trzy kółka,duże wprawiające w ruch igłę mniejsze z rozkładaną korbką a jeszcze mniejsze z tworzywem owiniętym podobnym w dotyku do gumy które jest pośrednim kółkiem wprawiającym maszynę w ruch,to znaczy kręcisz i szyjesz,bez żadnych tam pedałów,,,,,,proszę zwracać na fotografie uwagę,to jest piękny antyk,pokażę dalsze zdjęcia nie ma żadnych bić oprócz litery ,,G,,na spodzie,,,i co dziwne pisze po angielsku nie po niemiecku,czy to może wersja exsportowa czy wszystkie trade mark TAK BYŁY.
Emil 73 Napisano 15 Luty 2013 Autor Napisano 15 Luty 2013 Panowie proszę powiedzcie mi o mojej pisowni ,wiem ,że to nie na temat forum,ale ja robię błędy ortograficzne czy piszę za szybko i gubię litery i przecinki,,nie chwaląc się przed wyjazdem byłem troszeczkę na polibudzie w Lublinie i nie miałem ,żadnych kłopotów z pisownią ,a co Doroty Willas ona była w samym centrum Jackowa przy ulicach Balmont i CentralPark,siedziała w knajpie która się nazywała ,,Orbit,, u swojego kochanego,ja powtarzałem ,że z polskością nie miałem nic wspólnego bo stałem na lotnisku O'hare siedząć w długiej 12 osobowej limuzynie na klientów,wieć wybaczcie i nie przytaraniajcie się do mojej pisowni jak wszystko rozumiecie ,gorąco pozdrawiam i jak bedę miał namiary na na dobre miejsca tam gdzie rozbroili resztki Polakiej Armi ,Kocudza i Momoty ,to z chęcią zaproszę na expedycje,zezwolenia będą,pozdrawiam i już dajmy sobie spokój z moja pisownią,a za informacje jakie dostałem dziękuję:)
Emil 73 Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 TU ZAZNACZYŁEM JEDYNE BICIE JAKIE JEST ,,G,, W zielonym kółeczku.
Emil 73 Napisano 15 Luty 2013 Autor Napisano 15 Luty 2013 revertentes,o co ci chodzi miałem na myśli ,że wypadłem z rytmu poprawnego pisania ,a jak chcesz linki na mój temat on-line na temat działalności w stanie ,ILL,OHIO,MICHIGAN ,to byś stulił uszy jak ,,,,,kuń ,,i więcej bys się na mojego siedzenia w usa ni odezwał ,więc wybacz i złam kopare dzidzuś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kończę i dziękuję panom za uwagę ,,,,,,a na takie wykopki się szykujemy na wiosnę,,,,u nas bagna metr za metrem się robią dostępne dla poszukiwaczy ale ciebie tam ni będzie bo mnie denerwujesz koledzy ci opowiedzą.tyle i nie zawracam panom gitary bo więcej tego kasztanienia niż pomocy o poradę a tym którzy mi serdecznie dziękuję.
Emil 73 Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 dodam jeszcze ,że jak widać te piękne roślinki ,wzory na tej maszynie są raczej złocone....proszę Panów o opinie ,dziękuje i pozdrawiam ,a jakby któryś z panów po 20 zł na allegro widział to proszę o kontakt nawet biorę fejki w takim stanie ,dzięki za uwagę.
Emil 73 Napisano 15 Luty 2013 Autor Napisano 15 Luty 2013 ja nie zapomniałem języka tylko muszę dodatkowy klawisz wciskać na ą,ę,,,a z resztą piszę nie na temat,sorry, koniec wątku.
Emil 73 Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 Przepraszam chodzi o duże litery nie wiedziałem ,że wyrażają krzyk,sorry.
sonicsquad Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 Ale ja tu widzę że kolega jest już przekonany co do zakupu, więc po co te pytania i dogryzanie. 90 złotych to nie majątek, a jeszcze złocenia...
Emil 73 Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 proszę pana chciałbym wiedzieć co kupuje,a ogólnie mi o rok chodziło i o ten angielski na logo jeżeli jest niemiecka.
m4sherman Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 Przepisz bicia niżej owalnej tabliczki z postu z 2013-02-11 18:13:33 , numer seryjny.
Pytanie
Emil 73
Proszę Panów czy może mi któryś z forumowiczów przybliżyć rok produkcji i czy dużo wyszło takich maszyn?i czy warta jest 90-ciu złotych,dziękuję i pozdrawiam .
57 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.