leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 LW wujka Stadlera;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisław M Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Widzę, że T-70 śmigał pełną parą.Fajna sprawa widzieć jak taki sprzęt na nowo żyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jc1234 Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Nie mam zamiaru nikogo krytykować ale taka uwaga do całej imprezy: koledzy rekonstruktorzy przed każdą imprezą rzut oka na zdjęcia z epoki wystarczy aby zobaczyć w jakim stanie były mundury żołnierzy. Kiedy patrzyłem na inscenizację z pewnej odległości wyglądało to jak niezapowiedziana robocza wizyta tow. Gierka w przodującej stoczni. Niby stocznia ale jakaś taka posprzątana , robotnicy w nówkach kombinezonach, maszyny nowe lub wyświecone.Niemieckie wojsko po dwóch miesiącach walki w okrążeniu i wyczerpujących walkach na Cytadeli jakby dzisiaj prosto z magazynu wyszło, Rosjanie nie lepiej. Razi to w oczy nie mniej niż złe wyposażenie lub kiepski scenariusz. Te wasze śnieżnobiałe okrycia były bielsze od tego śniegu co tam leżał. Mam takie wrażenie że na żadnej imprezie taka postać żołnierza ówka nie śmigana" nie jest mile widziana. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 W imieniu GRH Pionier 39 oraz swoim własnym, serdecznie dziękuję kolegom i koleżankom ze środowiska za wspólnie spędzony czas i przeprowadzoną inscenizację. Przed organizatorami chylę czoła oraz zdejmę hełm z głowy, gdyż dali radę, mimo tego jakie problemy napotykali.Pozdrawiam,STEGEGRH Pionier 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Jacku, to jedna prawda co piszesz i rzeczywiście dowódcy powinni dopilnowac właściwej charakteryzacji, moje wojsko było upaprane", jeden kolega z Rheinu" nawet przed wyjściem z garnizonu czochrał" się specjalnie o drzewo ;) Niestety była też druga sprawa - w kilku przypadkach leżenie w śniegu po uszy na placu boju, zrobiło pranie ciuszków, czyszczenie butów, aura inaczej niż rok temu przygotowała idealną białą pokrywę i odwoływanie się do fotek z epoki nic by nie dało bo w rzeczonym czasie królowało błoto, a śniegu na lekarstwo. Czasem nie pomogą najlepsze chęci. ale dziękujemy za słowa uzasadnionej krytyki ;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 11:26 25-02-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 A z innej beczki... szacun dla organizatorów za pyszne obfite jedzonko, zarówno w przeddzień inscenizacja, jak i rano (ach ta jajecznica!!!).Warto też wspomnieć o przygotowaniu przez organizatorów miłej pamiątki dla uczestników rekonstrukcji w postaci opaski Bitwa o Poznań 2013". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Zatem i ja, w imieniu swoim i kolegów, chciałem dodać garść podziękowań za zaproszenie naszej grupy do Poznania. Miłe przyjęcie i świetną atmosferę! Byliśmy pierwszy raz na tej imprezie i myślę, że nie ostatni!Wiem jak ciężko jest zorganizować dobre widowisko, więc chylę czoła przed Tobą Krzyśku! Dzięki Leonie i Duńczyku za wspólnie mile spędzony weekend!Pozdrawiam!DamianGRH Rhein" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 Witam! Są już filmy.Najlepiej zmontowany to chyba ten : http://www.youtube.com/watch?v=8Q_vit7YjX0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
die-freiwilligen Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 Również dołączamy się imieniu całego SRH Die Freiwilligen" do podziękowań za zaproszenie naszej grupy i umożliwienie jej wzięcia udziału w rekonstrukcji Bitwa o Poznań 2013"Co do filmiku Fudex-a to jest świetnie skręcony i zmontowany.Z resztą jak widać każdy nowy produkt jest lepszy więc życzymy, aby ta tendencja nadal się utrzymywała.Tak trzymać!!!Pozdrawiamy.Die Freiwilligen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 Nie byłem, a szkoda.gratulacje za dobrą rekonstrukcję (youtub) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feldbahn Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 Wspaniała impreza!!Dziękujemy za zaproszenie. Wyjechaliśmy z Poznania z obietnicą uczestnictwa na Poznaniu 2014. Stawimy się!! Warto było jechać te 750 kilometrów!GRH Grenadiere". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 Już dziś o 15.00 relacja z imprezy (i nie tylko) w Było, nie minęło" http://tvp.info/o-antenie/polecamy/bylo-nie-minelo-kronika-zwiadowcow-historii/3990419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 http://www.tvp.pl/vod/audycje/historia/bylo-nie-minelo/wideo/09032013-1500/10112595 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.