Skocz do zawartości

Bitwa o Poznań 2013

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie mam zamiaru nikogo krytykować ale taka uwaga do całej imprezy: koledzy rekonstruktorzy przed każdą imprezą rzut oka na zdjęcia z epoki wystarczy aby zobaczyć w jakim stanie były mundury żołnierzy. Kiedy patrzyłem na inscenizację z pewnej odległości wyglądało to jak niezapowiedziana robocza wizyta tow. Gierka w przodującej stoczni. Niby stocznia ale jakaś taka posprzątana , robotnicy w nówkach kombinezonach, maszyny nowe lub wyświecone.
Niemieckie wojsko po dwóch miesiącach walki w okrążeniu i wyczerpujących walkach na Cytadeli jakby dzisiaj prosto z magazynu wyszło, Rosjanie nie lepiej. Razi to w oczy nie mniej niż złe wyposażenie lub kiepski scenariusz. Te wasze śnieżnobiałe okrycia były bielsze od tego śniegu co tam leżał. Mam takie wrażenie że na żadnej imprezie taka postać żołnierza ówka nie śmigana" nie jest mile widziana.

Jacek

W imieniu GRH Pionier 39 oraz swoim własnym, serdecznie dziękuję kolegom i koleżankom ze środowiska za wspólnie spędzony czas i przeprowadzoną inscenizację. Przed organizatorami chylę czoła oraz zdejmę hełm z głowy, gdyż dali radę, mimo tego jakie problemy napotykali.

Pozdrawiam,
STEGE
GRH Pionier 39

Jacku, to jedna prawda co piszesz i rzeczywiście dowódcy powinni dopilnowac właściwej charakteryzacji, moje wojsko było upaprane", jeden kolega z Rheinu" nawet przed wyjściem z garnizonu czochrał" się specjalnie o drzewo ;) Niestety była też druga sprawa - w kilku przypadkach leżenie w śniegu po uszy na placu boju, zrobiło pranie ciuszków, czyszczenie butów, aura inaczej niż rok temu przygotowała idealną białą pokrywę i odwoływanie się do fotek z epoki nic by nie dało bo w rzeczonym czasie królowało błoto, a śniegu na lekarstwo. Czasem nie pomogą najlepsze chęci. ale dziękujemy za słowa uzasadnionej krytyki ;)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 11:26 25-02-2013

A z innej beczki... szacun dla organizatorów za pyszne obfite jedzonko, zarówno w przeddzień inscenizacja, jak i rano (ach ta jajecznica!!!).
Warto też wspomnieć o przygotowaniu przez organizatorów miłej pamiątki dla uczestników rekonstrukcji w postaci opaski Bitwa o Poznań 2013".

Zatem i ja, w imieniu swoim i kolegów, chciałem dodać garść podziękowań za zaproszenie naszej grupy do Poznania. Miłe przyjęcie i świetną atmosferę! Byliśmy pierwszy raz na tej imprezie i myślę, że nie ostatni!
Wiem jak ciężko jest zorganizować dobre widowisko, więc chylę czoła przed Tobą Krzyśku!
Dzięki Leonie i Duńczyku za wspólnie mile spędzony weekend!

Pozdrawiam!
Damian
GRH Rhein"

Również dołączamy się imieniu całego SRH Die Freiwilligen" do podziękowań za zaproszenie naszej grupy i umożliwienie jej wzięcia udziału w rekonstrukcji Bitwa o Poznań 2013"

Co do filmiku Fudex-a to jest świetnie skręcony i zmontowany.
Z resztą jak widać każdy nowy produkt jest lepszy więc życzymy, aby ta tendencja nadal się utrzymywała.
Tak trzymać!!!

Pozdrawiamy.
Die Freiwilligen.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie