xen Napisano 31 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2013 Witajcie forumowicze :)Spacerów nie ma to i człowiek myśli, zastanawia się itd.Trafiłem ostatnio o artykuł, o snajperach w czasie I jak i II WŚ. Stary, każdy to zna ale jakoś tak teraz na to trafiłem.http://wiadomosci.onet.pl/raporty/10-najbardziej-zabojczych-zolnierzy,1,3352810,wiadomosc.htmlZastanawiam się, szukałem i nie mogę znaleźć takich samych porównań dla żołnierzy frontowych (piechoty). Wiadomo, że nie będą to takie same liczby jak w wypadku snajperów (trzeba brać poprawkę na to, że komuchy często dodawali sobie tego i owego, ale może macie jakieś dane, linki opisujące najlepszych frontowców" ?Samoloty się zliczy, czołgi i okręty też ale ludzi?Proszę o sugestie, odpowiedzi :)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 Cywilów też chcesz doliczać do tych osiągnięć ajlepszych "frontowców\"? Widzisz, temat trochę taki śliski". To co na wojnie jest powodem chwały, po wojnie niekoniecznie. I wielu tzw. normalnych ludzi nie przyznaje się do zabijania wrogów, więc takie statystyki to... cóż, niech każdy da sobie odpowiedź. .............Rosjanie i ich snajperzy to według mnie czysta propaganda i cyfry z sufitu", powtarzanie ich świadczy chyba słabo o znajomości sowieckich realiów przez autorów takich zestawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 Tytuł wątku to jedno, zawartość artykułu drugie...A nikt chyba nie pobije osobistych osiągnięć" płk Paula Tibbets'a i mjr Charles W. Sweeney'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Sigis3 nie zrozum mnie źle, po prostu byłem ciekaw, czy są jakieś relacje, zapisy dotyczące właśnie liczb.Człowiek, dzięki sprawdzę doczytam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=666354#1010750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 dzięki vis, o to chodziło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 3 Luty 2013 Share Napisano 3 Luty 2013 to snajperzy ocalili tysiące żołnierzy w ewakuacji ? czy rozkaz postoju wydany przez hitlera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.