sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Witam. Mam 14 lat i bardzo interesuję się historią a przeważnie 2 wojną światową.Chciełbym przedctawić wam moją kolekcję.pozdrawim.Hełm niemiecki M35 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Niemiecka puszka na maske przeciwgazową . 1937 r . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Niemiecka puszka na maskę przeciwgazową z podpisem. 1941 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 podpis, o którym wspomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Feldwebel Luhr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 2 Puszka na maskę przeciwgazową z podpisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 podpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 hełm niemiecki M42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Hełm niemiecki M42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Hełm niemiecki M42 . Odrdzewiony i pomalowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Rusek postrzałek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Niemiecka maska przeciwgazowa, chyba VM-40 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Niemiecka maska przeciwgazowa dziecięca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 ----- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Niemiecka maska przeciwgazowa . Sklejona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Bagnecik destrukcik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Wieszak z mojej miejscowości Nowa Sól :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Arbeitsbuch , Niemiecka Klamra , Zegarek , i gwiazda ZSRR . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Hełmofon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Niemiecka skrzynia na amunicję od MG-42/MG-34 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z którego roku hełmofon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Chyba powojenny , ale myślę że z 43 roku bo pieczątka jest i podpis :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 Sebi_ns pomyśl tylko o jeszcze o tym, czy chcesz mieć oryginalne, naznaczone czasem i historią militaria, czy zdecydowanie wolisz odrestaurowane i tym samym zmodyfikowane fanty. Ja jestem zwolennikiem możliwie jak najmniejszych ingerencji - nie znaczy to oczywiście, że kocham rdzę i zostawiam ją na przedmiotach. Tyle tylko, że gdy po latach patrzyłem na pomalowany w dzieciństwie hełm, miałem swiadomość, że to nie to samo, co autentyczny świadek pola walki.Pamiętaj, że tak jak w kobiecym makijażu, mniej znaczy więcej". Jeśli wprowadzisz nieodwracalne zmiany, potem możesz ich żałować. Ja na szczęście użyłem wtedy farb wodnych, więc dało się to zmyć. Pamietaj, że nawet jeśli pozostał goły metal, to i tak bardziej tchnie on autentyzmem, niż odmalowana skorupa. No chyba, że metal został pojechany pilnikiem i papierem ściernym, wtedy może lepiej okryć go czymkolwiek. Nie śpiesz się z rekonstrukcją - szpachla, świeża farba nie są najlepsze dla eksponatów z gabloty. Ale najwazniejsze - to bardzo ładna kolekcja i jesteś na bardzo dobrej drodze, by rozbudować ją w świetny zbiór. Wiele lat temu też tak zaczynałem. Cierpliwości i wytrwałości!PozdrawiamTomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebi_ns Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 Dzięki Tomasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 sebi_ns gratulacje fajne fanty kupujesz je czy w jaki sposób kolekcjonujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.