Skocz do zawartości

pzkpfw4

wyrdan

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, dziadek opowiedzial mi o niemieckim czolgu, ktory zepsul sie(najprawdopodobniej zerwana gasienica) niedalemko miejsca mojego zamieszkania. Czolg zostal porzucony przez zaloge, w pozniejszych latach wrak zostal zabrany przez wojsko (sam nie wiem), ale gasienica zostala w podmoklym gruncie, wedlug dziadka jest tam do dzis, Niestety Dziadek zmarl kilka miesiecy temu przed pokazaniem tego miejsca, wiem mniej wiecej gdzie powinna sie znajdowac, reszte zrobi wykrywacz metalu. Niestety zyjemy w czasach jakich zyjemy, interesuje mnie tylko czy wydobywanie tej gasienicy sie oplace. nie jestem fanatykiem militarii ani zbieraczem, wiec prosze bez zbednych moralniakow

Jak bez moralniaków, to i bez sentymentów. Chcesz to odnaleźć, wyszarpać i opylić na znanym portalu aukcyjnym? Przygotuj się na dwie rzeczy, pierwsza to trochę waży, druga nikt poważny nie wyceni ci tu takiego znaleziska wiedząc gdzie trafi po wydobyciu.

Czwórka to jednak populares i nie szkoda klepek, nawet jak pójdą na allezło. Ciekawe co by było jakby to było od mniej popularnego wozu, np. 7TP? Pewnie wtedy tez ktoś by to kupił, a potem zamknął w złotej wieży na siedem spustów i nikt by tego na oczy więcej nie ujrzał (może za wyjątkiem tzw, znajomych królika).

szacunek za podejście, przynajmniej chłop nie robi podchodów nie ściemnia że cośtam cośtam, jak fant ma zgnić w ziemi albo do huty trafić to nie ma o czym mówić. Lepie żeby na alezło trafił i tam już ci go wycenią. Jeśli do wydobycia nie będziesz wypożyczał koparki ani najmował ludzi to w plecy nie będziesz

Od opowieści dziadka do wykopania fanta droga długa, ale gdyby jakimś cudem się udało, to nie warto gąsek z miejsca opylać, tylko poczekać aż ktoś rozpocznie rekonstrukcje takiego pojazdu.Wtedy odbudowujący kupuje wszystko i o cenę nie pyta.Taka-powiedzmy - lokata
Co do tego ze czwórka to populares tez bym polemizował...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie