Skocz do zawartości
  • 0

Radiostacja Amerykańska , Powstanie Warszawskie

Dragon125

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie całe grono poszukiwaczy oraz kolekcjonerów. Dziś oto znajomy poinformował,że ma coś dla mnie. Właśnie takie oto coś. Jest z Warszawy i mówi,że to ze zrzutu dla walczącej stolicy w 44'. Czy może być to prawda? Oczywiście chcę za to pewną rekompensatę finansową,jednak jeśli jest to wojenna - powiedzmy , że cena jest okazyjna. Proszę o wszelki wskazówki. Zdjęciami niestety dysponuję tylko takimi.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie całe grono poszukiwaczy oraz kolekcjonerów. Dziś oto znajomy poinformował,że ma coś dla mnie. Właśnie takie oto coś. Jest z Warszawy i mówi,że to ze zrzutu dla walczącej stolicy w 44'. Czy może być to prawda? Oczywiście chcę za to pewną rekompensatę finansową,jednak jeśli jest to wojenna - powiedzmy , że cena jest okazyjna. Proszę o wszelki wskazówki. Zdjęciami niestety dysponuję tylko takimi.

Napisano
Tak Barti, to chyba II wojenna rzecz, tutaj masz podobną, jeśli nie identyczną:
http://deadwoodantiques.com/store/product377.html

czy z Powstania warszawskiego? trudno powiedzieć, równie dobrze mogła zostać pozostawiona przez Rusków którzy mieli ją z pomocy jankeskiej.
Napisano
To nie radiostacja, a telefon polowy, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze to lend lease, Rosjanie posiadali znaczne ilości tego modelu i znajdywany jest on praktycznie w calej Polsce, ciekawostka jest to ze po wojnie byl uzywany na kolei, w tym i egzemplarze jakie trafily do kraju po wojnie w ramach Unry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie