Skocz do zawartości
  • 0

kamień

avena

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolega saper 180 podpiął zdjęcia pod temat ze stycznia, który w tymże styczniu zmarł śmiercią naturalną". Logicznym więc się wydaje, że wpisy dotyczyć powinny zdjęć kol. saper 180, lecz wymaga to poświęcenia nieco uwagi na zapoznanie się z całością tematu, co jak się wydaje jest dla niektórych kolegów za trudne lub zbędne.
Wracając do kamyczka - natura nie lubi wszelkich regularności i jakkolwiek nie mam pojęcia co to za kamyczek to na 99% jego kształt nie jest dziełem natury.
Napisano
Na moje to grzęzidło czyli obciążnik do sieci. Obciąznik od krosna też możliwy. Najmniej możliwa wersja z toporkiem...
Napisano

Jeśli można też się podepnę pod temat z pytaniem: Co to za kamyki?
Mniejsze znalezione w żwirowni większy bardziej jajowaty na polu. Wszystkie na Mazowszu jeśli ma to znaczenie.

Napisano
Najprawdopodobniej fragment topora kamiennego z neolitu.

tutaj tematy na odk:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=710332#1495946
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=711817#1510866
Napisano
na mózgi wam padło panowie?
kamień żarnowy wielkości pięciogroszówki?

A pan rodan jak widzę karteczkami się nie przejmuje i dalej trolluje forum
Napisano
kuzyn znalazł go na polu oddalonym od rzeki czy jeziora ponad 1 km. Więc może jednak toporek. nie mogę zrobić w tej chwili obmiaru. Jak się wybiorę do niego to to zrobię.
Napisano
Kolego zazor,nie jestem idiotą,żeby pisząc o żarnie,mieć na uwadze bryłę w kształcie kostki.Tu kolega sam się ośmieszył.
Nie wszystkie żarna miały kształt idealnie kolisty,tak jak może podpowiadać nam to zdięcie.
Napisano
Kolego zazor post został założony dla przedmiotu z dziurką na foto nr 1, więc do niego się odnosze.
Zastanów sie nad bezpodstawna krytyka innych, która moze wynikac z niewiedzy poprostu. I zamiast szukac teraz usprawiedliwien, tlumaczen, lepiej nic poprostu czasem nie pisac.
Napisano
ludzie zastanówcie sie nad soba. Zanim zaczniecie tu pisac glupoty lub czepiac sie bezpodstawnie, przemyslcie .
Pomijajac to, ze kostka kwadratowa to bylby pierwszy kamien do zarna na swiecie w tym kształcie ( i swiadczy o braku pojęcia co poniektórych w temacie ze sie czepiają_)to mój komentarza ad. żarna dotyczy : 1 zdjecia okrągłego kamienia w polowie odkształconego, bez drugiej częsci z dziura posrodku na samej górze postu.
Mam nadzieje ze skończy sie teraz trolowanie i bezpodstawne czepianie kolegów, którzy mało ze nie wnikna w temat, to jeszcze dokładnie nie przeczytaja całego wątku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie