bjar_1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Albo takie cuś - na giełdzie w Kielcach ostatnio widziałem różne SS-falsy - do wyboru ,do koloru - HJ ,Totenkopf ,Das Reich itp.pzdrbjar_1
pomsee Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Czyli potwierdza sie to co powiedzial Bjar - jak sobie nie wykopiesz to nie masz orginalu.
pol Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 witamWiecie co dziwie sie wam chłopaki , ze dopiero teraz dochodzicie to atkich wnisków , zwłaszcza jesli chodzi o fanty SS , ale i nie tylko.Skromnie mówiac , to szczerze powiem , ze widze na iełdach mało orginalnych fantów , a jak juz sa szkoda gadac zwłaszcza jeśli chodzi o ceny , dlatego czekajcie i szukajcie , a napewno traficie , ot takie moje motto;Dpozdro pol
brivibai Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Szanowni koledzy.U nas na mierzeji i wyspie warszawasadzi do ziemi świeże pachnące blachy ss.Podobno mają niezłą zabawę.Na szczęście autor pomysłu jest znanyLudziska mają za dużo wolnego czasu. ot co.Przy poważnym zakupie blach ss-moim zdaniem powinna zadziałać skutecznie metoda porównawcza,przynajmniejw części bardziej znanych popularnych" jednostek jakss ausb.abt Konitz,czy lett.frw.div.Omyłki zdarzają sięnawet takim którzy piszą elementarze o blachach-Jean Hoidal.To że wygrzebiecie osobiście blachę z ziemi niestety wcale nie musi oznaczać że macie oryginał w ręku.Ale kopać trzeba.Powodzenia.
ka222 Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 No niech mnie !!!!Sugerujesz ze ktos chodzi po lesie i rozsypuje na lewo i prawo podroby,a potem biegnie do domu itarza sie po dywanie ze smiechu ???? Zerkam na moje zbiory z pewna obawa :))))Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Kiedyś ktos pisał o wykopaniu niemieckiej blaszki ,wykopuje ,bierze w rękę i czyta...a tam Chuj ci w dupę!" i to czystą polszczyzną ,nie po niemiecku :Psorry za wulgaryzmy :Pbjar_1
ka222 Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Bjar-sa tylko dwie mozliwosci rozwiklania tej zagadki1.Jakis wstretny faszysta pod koniec wojny przewidzial rozwoj wykrywaczy metali i chcac zostawic po sobie cos dla potomnych zrobil takiego psikusa (tylko skad tak dobrze znal polski?)i to na prawde jest orginal.2.Komus sie naprawde nudzilo:))Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Wybieram odpowiedź numer dwa! Tylko taka mozliwość jest pradopodobna! :)pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 Pol ,jeżeli chodzi o fanty ,a szczególnie blaszki SS ,to ja już dawno doszedłem do wniosku - sam nie wykopiesz ,to nie masz pewności co do oryginalności... Widziałem blaszki SS wyciągnięte z ziemi i co do nich jestem pewny ,a nie HJ czy Das Reich z Allegro.pzdrbjar_1
brivibai Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Wiem że kilku ludzi niestety ma lewizny elektryczne.Widziałem takie 2-mój znajomy dostał w prezencie,nie poszły do piachu,były z błędami.Tyle fakty.Kupno wchodzi w grę tylko przy 100 % pewności osoby sprzedającejNa 10 lat mego łażenia poznałem 3 takie osoby.Wydaje mi się że mam szczęście jak na początkującego.Pewniacy chodzą minimum 25-30 lat po lesie
Gambit Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Nic nie mówcie... Jakiś czas temu widziałem w Szczecinie na targu falsa... kordzika SS - ostrze wyglądało jak z plastiku, źle poskładane - po prostu ŻENADA... Już nawet na podróbę nie wyglądało. Koleś chciał za to trzy setki... Zastanawiam się kiedy ta głupizna się skończy...
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Jak dla mnie to fals - wydaje mi się ,że powinno byc bicie pododdziału np. któraś tam kompania któregoś pułku ,a nie SS Pz.Div.LAH...zresztą większość blaszek SS to lewizna - jak sam nie wykopiesz to nie możesz być pewny oryginalności.pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Na przykład taki ,fotka bodajże z Allegro ,na oryginała to on mi nie wygląda zbytnio...
Gość Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Dla mnie to jest oryginał , a co do bicia pododdziału to z tym bywało różnie.
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Jak kto woli ,ja wyraziłem swoje zdanie na ten temat...pzdr
pol Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 bjar 1 , wiesz co powiem ci jeszce jedno , ze te blachy to sam musisz pocianac , bo widziałem juz magików , przynosili na wykopy podrobione blachy i wciskali kitze niby przed chwila wyszły z pod łopaty , ale to juz onne historie, a co lepsze , ze te blachy były wyvciagniete swiezo z ziemi , ale nie w lesie tylko z doniczki ;Dpozdro pol
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2004 Napisano 19 Marzec 2004 :) Fakt ,czasami ktoś może ściemnić wydobycie ,ale z tymi blaszkami ze słynnych" dywizji SS w rodzaju LAH" czy HJ" to u nas raczej cieniutko :)pzdrbjar_1
Pytanie
Gość
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.