Manierkarz Posted January 7, 2013 Author Share Posted January 7, 2013 Witam !Opłaca się w ogóle czyścić tą klamre ?Klamerka jest mocna ale ma pare miniaturowych dziurek.Jeśli się opłaca to proszę o jakieś porady.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktos451 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 W lepszym stanie to ona nie będzie, wyczyszczona i zakonserwowana na wartości nie zyska ale swój klimat będzie miała :) Stalowa klamra - to chyba poleczy autoliza/elektroliza Link to comment Share on other sites More sharing options...
HASAG40 Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 manierkarz szczerze to nie warto czyścić podejżewam że dużo z niej nie wyciągniesz a jeszcze moze się stan pogorszyć w tym przypadku więc lepiej zostaw taki wykopek ale to tylko moje skromne zdanie kolego ktoś451 klimat to ta klamra ma teraz a co będzie miała za klimat po czyszczeniu jak zostanie positowana błyszcząca blaszka:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted January 8, 2013 Author Share Posted January 8, 2013 Tak właśnie myślalem ale wolałem się upewnić ;)Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 wez ja spróbuj delikatnie szczotka stalową na wiertarce najlepiej mała delikatnie nie za mocno popróbuj na innym ajzolu najpierw powinno o wiele lepiej wygladac pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
bert.F Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Witam,mój sposób na takie klamerki [no może delikatnie mniej zniszczone]to odrdzewienie fosolem,potem szorowanie w wodzie włókniną w celu usunięcia pozostałości kwasu następnie maluję całość taniną która przyciemnia mi całą powierzchni klamry ,po wyschnięciu bez dotykania boków wycieram włókniną ścierną tanine z wypukłych miejsc [koło napis orzeł] miejsca klamry położone niżej pozostają ciemne i na koniec całość pokrywam paraloidem b44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu66 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 W tym przypadku już nic nie da się zrobić a mozna tylko pogorszyć. Jakiekolwiek działania nie przyniosą żadnych pozytywnhych efektów - w zupełności zgadzam się z kol Hasagiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.