Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Witam !Opłaca się w ogóle czyścić tą klamre ?Klamerka jest mocna ale ma pare miniaturowych dziurek.Jeśli się opłaca to proszę o jakieś porady.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 W lepszym stanie to ona nie będzie, wyczyszczona i zakonserwowana na wartości nie zyska ale swój klimat będzie miała :) Stalowa klamra - to chyba poleczy autoliza/elektroliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 manierkarz szczerze to nie warto czyścić podejżewam że dużo z niej nie wyciągniesz a jeszcze moze się stan pogorszyć w tym przypadku więc lepiej zostaw taki wykopek ale to tylko moje skromne zdanie kolego ktoś451 klimat to ta klamra ma teraz a co będzie miała za klimat po czyszczeniu jak zostanie positowana błyszcząca blaszka:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 8 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2013 Tak właśnie myślalem ale wolałem się upewnić ;)Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 wez ja spróbuj delikatnie szczotka stalową na wiertarce najlepiej mała delikatnie nie za mocno popróbuj na innym ajzolu najpierw powinno o wiele lepiej wygladac pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert.F Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 Witam,mój sposób na takie klamerki [no może delikatnie mniej zniszczone]to odrdzewienie fosolem,potem szorowanie w wodzie włókniną w celu usunięcia pozostałości kwasu następnie maluję całość taniną która przyciemnia mi całą powierzchni klamry ,po wyschnięciu bez dotykania boków wycieram włókniną ścierną tanine z wypukłych miejsc [koło napis orzeł] miejsca klamry położone niżej pozostają ciemne i na koniec całość pokrywam paraloidem b44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 W tym przypadku już nic nie da się zrobić a mozna tylko pogorszyć. Jakiekolwiek działania nie przyniosą żadnych pozytywnhych efektów - w zupełności zgadzam się z kol Hasagiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.