DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 matrix - ja nie dostrzegam różnicy poza brakiem rękojeściSzwecja - nie było co czyścić, teoretycznie to szmelc, ale poprzez związek z 68 jakiś klimacik jest, jak się nie ma co się lubi....Tydzień temu zdarzył się wypadzik w śniegu, gdzie przez 3 godz. chodziłem i zbierałem wyłącznie łuski, łuski i tylko łuski, aż do znudzenia. Ale jak tu się nie pochylić, a nuż coś konkretnego wpadnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Z kilku miejsc i jak na zawołanie na jedno kopyto Zbrojowka Brno, żeby choć jedna polska. Słyszałem bajeczki, że takowe się u nas zdarzają. Nie wierzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Ostatnia niedziela (jak w piosence) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 blacha o grubości jakiegoś centymetra, została w lesie a ja przejrzałem większość pojazdów z epoki licząc na jakiś fragment błotnika, czy karoserii, ale neni Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 I leśny, żelazny śmietnik. Wydobyłem tylko parę rupieci bo dołek szybko nabrał wody, a na skali -6`C. Trza wrócić wiosną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 pakując do plecaka nie wiedziałem za bardzo cóż to za złom. Teraz przynajmniej wiem jak się robi grabie. Ale co to robiło w środku lasu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 a obok w dołku pusta (nie licząc kulki) szklanka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 całość po oczyszczeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Jedyna rzecz warta uwagi, choć z przykrością muszę stwierdzić że niezidentyfikowana. Szrapnel 75-76mm, to raczej nie ulega wątpliwości, ale skąd taka duża kulka - śr.3cm , nisko osadzony pierścień i otwór o średnicy 1 cm w dnie?Może wiosną jak dołek zostanie dokładnie posprzątany zagadka rozwiąże się sama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktos451 Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Po czym szklanka tak ładnie wyszła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Szczotka stalowa na wiertarce - godzinka zabawy + oliwka. Standardowo stosuję elektrolizę, ale za zimno na zabawę w te klocki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrix14xxx Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Ta blacha wygląda na odkładnicę pługa.Pod Wrocławiem polskie mauzery się trafiają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 No jasne matrix, dzięki.Leżała na styku pola i lasu. Podejrzewałem, że może być coś ze sprzętu polowego, ale rolnik ze mnie żaden. Jak nie znasz nazwy, do d.pa zimna.Z tymi mauserami aż dziwne. Cała Europa się trafia, a na pewno wszystkie niemieckie, austriackie i czeskie fabryki. A polonusa nie uświadczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szajka Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 wyłaza u nas też :) w okolicy Żar kiedys trafiłem polskie mausy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERWIN Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Cierpliwie szukaj, polskie łuski trafiają się koło Lubania, kilka sztuk znalazłem na polach pomiędzy Nawojowem a Radostowem a koło Ponikowa w dołku było ok. 40 sztuk. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Dzięki chłopaki, zatem jest nadzieja :) 40szt w jednym dołku, fiu, fiu. W tamtych rejonach jeszcze nie bywałem. Jak widać szukam nie tam gdzie trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psychotata Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Nawojów - Radostów to już teraz dobrze przeszukany teren, ciężko trafić coś sensownego ... głównie łuski PPSz dominują... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 niedziela, tuż przed odwilżą Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 rura, a właściwie jej zwłoki Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 pokrywka, a właściwie j.w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 No a to już prawdziwe zwłoki. Zastanawiałem się co tutaj tak kręcą się kruki i duży myszołów włochaty. Tera już wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 w ogóle dzień był taki złomiasty" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 chociaż co nieco ciekawego udało się odratować Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwejk4 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Rozumiem że byłeś wyczerpany kopaniem ale tak na surowo twardziel jesteś:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 Wyszło z rury. Trochę szkoda że poszła na złom, bo 30-tka jeszcze się nie trafiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.