DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 matrix - ja nie dostrzegam różnicy poza brakiem rękojeściSzwecja - nie było co czyścić, teoretycznie to szmelc, ale poprzez związek z 68 jakiś klimacik jest, jak się nie ma co się lubi....Tydzień temu zdarzył się wypadzik w śniegu, gdzie przez 3 godz. chodziłem i zbierałem wyłącznie łuski, łuski i tylko łuski, aż do znudzenia. Ale jak tu się nie pochylić, a nuż coś konkretnego wpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 Z kilku miejsc i jak na zawołanie na jedno kopyto Zbrojowka Brno, żeby choć jedna polska. Słyszałem bajeczki, że takowe się u nas zdarzają. Nie wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 Ostatnia niedziela (jak w piosence) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 blacha o grubości jakiegoś centymetra, została w lesie a ja przejrzałem większość pojazdów z epoki licząc na jakiś fragment błotnika, czy karoserii, ale neni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 I leśny, żelazny śmietnik. Wydobyłem tylko parę rupieci bo dołek szybko nabrał wody, a na skali -6`C. Trza wrócić wiosną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 pakując do plecaka nie wiedziałem za bardzo cóż to za złom. Teraz przynajmniej wiem jak się robi grabie. Ale co to robiło w środku lasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 a obok w dołku pusta (nie licząc kulki) szklanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 całość po oczyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 Jedyna rzecz warta uwagi, choć z przykrością muszę stwierdzić że niezidentyfikowana. Szrapnel 75-76mm, to raczej nie ulega wątpliwości, ale skąd taka duża kulka - śr.3cm , nisko osadzony pierścień i otwór o średnicy 1 cm w dnie?Może wiosną jak dołek zostanie dokładnie posprzątany zagadka rozwiąże się sama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Po czym szklanka tak ładnie wyszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 Szczotka stalowa na wiertarce - godzinka zabawy + oliwka. Standardowo stosuję elektrolizę, ale za zimno na zabawę w te klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Ta blacha wygląda na odkładnicę pługa.Pod Wrocławiem polskie mauzery się trafiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 No jasne matrix, dzięki.Leżała na styku pola i lasu. Podejrzewałem, że może być coś ze sprzętu polowego, ale rolnik ze mnie żaden. Jak nie znasz nazwy, do d.pa zimna.Z tymi mauserami aż dziwne. Cała Europa się trafia, a na pewno wszystkie niemieckie, austriackie i czeskie fabryki. A polonusa nie uświadczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 wyłaza u nas też :) w okolicy Żar kiedys trafiłem polskie mausy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Cierpliwie szukaj, polskie łuski trafiają się koło Lubania, kilka sztuk znalazłem na polach pomiędzy Nawojowem a Radostowem a koło Ponikowa w dołku było ok. 40 sztuk. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 Dzięki chłopaki, zatem jest nadzieja :) 40szt w jednym dołku, fiu, fiu. W tamtych rejonach jeszcze nie bywałem. Jak widać szukam nie tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psychotata Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Nawojów - Radostów to już teraz dobrze przeszukany teren, ciężko trafić coś sensownego ... głównie łuski PPSz dominują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 niedziela, tuż przed odwilżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 rura, a właściwie jej zwłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 pokrywka, a właściwie j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 No a to już prawdziwe zwłoki. Zastanawiałem się co tutaj tak kręcą się kruki i duży myszołów włochaty. Tera już wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 w ogóle dzień był taki złomiasty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 chociaż co nieco ciekawego udało się odratować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 1 Luty 2013 Share Napisano 1 Luty 2013 Rozumiem że byłeś wyczerpany kopaniem ale tak na surowo twardziel jesteś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 Wyszło z rury. Trochę szkoda że poszła na złom, bo 30-tka jeszcze się nie trafiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.