Miki97 Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 Witam:)Mam pytanie czy dobrze myślę, że jest to magazynek" od mauzera. Proszę o pomoc specjalistów. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ave Danzig Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Vis ma racje, tam jest sama krecha, po za tym to najpopularniejsze bicie na tych niklowanych. Jeszcze nieraz z D.M. się trafiają i to chyba tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Trafiają się jeszcze z dwoma krechami ||" i z J"(Hauptlaboratorium Ingolstadt) o tych bez żadnych bić nie wspominając. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki97 Posted January 5, 2013 Author Share Posted January 5, 2013 Tak Siwy_x jest tam kreska wydaje mi się, że jest to Rzymskie I Pozdro :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki97 Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 Witam:)Mam pytanie czy dobrze myślę, że jest to magazynek" od mauzera. Proszę o pomoc specjalistów. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki97 Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 #2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki97 Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 bok #3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Owszem, produkcja niemiecka do 1918 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki97 Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 Dziękuję za identyfikację :)Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktos451 Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Na pewno do 1918? Mam chyba identyczną z sygnaturami z '43 - chyba że produkcję do 1918 oznacza właśnie brak owych sygnatur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy_x Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 wszystko fajnie macie rację co do różnych bić i występowań ale albo ja mam problemy ze wzrokiem albo widzimy inne zdjęcia:) jestem pewien że tam nie jest sama krecha" drugie zdjęcie, sam środeczekpozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Ten typ używany jest od 1898 do teraz.Konkretnie ten przypadek pochodzi z Munitionsfabrik Spandau i po niefortunnym dla szkopów końcu wojny w 1918r,już raczej z biciem |" nie występował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy_x Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 raczej z biciem "| nie występował "vis gdzie ty te bicie widzisz?? ja na drugiej focie widzę literę K" opcjonalnie R" niedobite... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Miki97
Witam:)
Mam pytanie czy dobrze myślę, że jest to magazynek" od mauzera. Proszę o pomoc specjalistów.
Pozdro
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.