Skocz do zawartości
  • 0

Mosiężna nakrętka z biciem

w0w

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O właśnie, kształt pasowałby do perkunowskiego denka, niech tylko kolega w0w poda średnicę dla pewności...

Nie wiem czyje to logo ale mam przeczucie że to produkcja niemiecka, przeznaczona do zdobycznych Perkunów.

Po co były skręcane ? Pewnie po to żeby po wystrzeleniu można było wykręcić odkształcony korpus pozostawiając nienaruszone denko wykorzystując je ponownie po elaboracji i tym samym zmniejszyć zużycie metalu podczas produkcji.

Napisano
Uważam że to denko łuski wielokrotnego użytku np. do flary oświetlającej. Ma wystającą kryzę także przy niewielkiej grubości ścianek można by taką dupkę" wykręcić.
Napisano
Dzięki za zainteresowanie postem. Nn" przedmiot wydaje się być denkiem łuski od pistoletu sygnałowego. Lecz Ave Danzig dał ciekawą identyfikację. Denko łuski wielokrotnego użytku ??
co o tym sądzicie
Napisano
Witam.Masywność przedmiotu przemawia za wersją Ave.Wymiary kolego to podstawa,w 100% pomagają identyfikacji.
Bardzo ciekawe,niespotykane,ale widocznie możliwe :o)
Pozdro.*
Napisano
Ma wystającą kryzę także przy niewielkiej grubości ścianek można by taką "dupkę wykręcić."

Z polskich łusek do rakietnicy Perkun wz 24 denko można wykręcać.Czy to także by była łuska wielokrotnego uzytku??

Ave Danzig jak możesz rozwiń temat, jestem ciekaw.Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie