Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk karabinowy

Kyrsons

Pytanie

Napisano
Witam, mam w posiadaniu taki pocisk karabinowy, niby nic ale zwróciłem uwagę, że ma on oznaczenia od spodu. Nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Kaliber wygląda na 7.92, długość 31mm. Oczywiście mierzone linijką także te wymiary są lekko zaokrąglone. Prosze was o pomoc w identyfikacji. Dodam, że znalezione w miejscu gdzie toczyły się walki z okresu I wojny światowej. Z góry dziękuję!

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki wielkie vis :) tak stawiałem, że to mannlicher ale nigdy nie spotkałem się z oznaczeniami pod kulą. Teraz już wiem.. :)
Napisano
Witam, mam w posiadaniu taki pocisk karabinowy, niby nic ale zwróciłem uwagę, że ma on oznaczenia od spodu. Nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Kaliber wygląda na 7.92, długość 31mm. Oczywiście mierzone linijką także te wymiary są lekko zaokrąglone. Prosze was o pomoc w identyfikacji. Dodam, że znalezione w miejscu gdzie toczyły się walki z okresu I wojny światowej. Z góry dziękuję!
Napisano

Trzecie foto. Tu już nieco wyraźniej. Przepraszam że nie dodałem zdjęć, musiałem czekać aż moderator zaakceptuje mój wątek :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie