Jurek.S Napisano 29 Październik 2012 Autor Napisano 29 Październik 2012 Chciałbym kupic cos na kolorową militarkę ale zeby spełniało takie warunki.-KONIECZNE-1.Regulacja głosności2.Automatyczne lub ręczne strojenie do gruntu3.Dobra stabilnosc przy czułosci no powiedzmy,prawie na maxa.NIE KONIECZNIE ALE MOGŁO BY BYC1.Id tonalna2.Id numeryczna3.Mozliwosc podpiecia cewki snajperki"Oj,własnie sobie zdałem sprawe ze Rutus Proxima odpada...Moje fundusze do 2500PLN.
Hardy998 Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Oj tylko minelab spełni twe zachcianki czy to będzie sov.czy explorer to juz twoja decyzja.pozdrawiam
Inventor Napisano 29 Październik 2012 Napisano 29 Październik 2012 Witam Jeśli dołożysz jeszcze 1200 zł,to polecam, minelab sovereign gtPosiada wszystkie wyżej podane wymagania,dodam, że sprzęt jest bardzo stabilny,niezależnie od ustawionej czułości Pozdrawiam
VanWorden Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Inventor - przeczytaj jeszcze raz tę listę wymagań" i sprawdź czy faktycznie Sovereign wszystko posiada ;-)Polecam Whites MXT lub Xterra 70/705.PozdrawiamVW
moruskot Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Ja stawiam jak wyżej na XP GMP z cewką 27cm.
Inventor Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Czytałemtak,posiada wszystkie te wymagania
Jurek.S Napisano 30 Październik 2012 Autor Napisano 30 Październik 2012 VanMXT posiada regulację głosności?Wydaje mi sie ze nie...
k-szela Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Nie posiada, ale i tak jest w czołówce i jest jednym z najlepszych wykrywek które miałem.
prymek7 Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Pacian - masz GMP ? jak wrażenia w porównaniu z Deusem ?
Hardy998 Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 A gdzie moja odpowiedż wcześniejsza co tu jest grane???????Czyżby i tutaj jakieś grupowe forum???
pacian Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Deusa nie zamienie za nic na GMP :D juz go poznalem dostatecznie dobrze i nie chce mi sie uczyc zas czegos nowego chodz rozwazalem zakup ze wzgledu na ilosc cewek do gmp.
tyfus Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 A gdzie moja odpowiedż wcześniejsza co tu jest grane???????Czyżby i tutaj jakieś grupowe forum???"tak - tu jest towarzystwo wzajemnej adoracji. palimy ognisko, pieczemy kiełbaski, pijemy wódeczkę i klepiemy się po pleckach ...a tak na serio - Hardy998, ogarnij najpierw regulamin Forum, to może załapiesz, czemu twoje posty od razu" się nie pojawiają.
VanWorden Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Inventor - to trochę źle czytałeś bo GT ma automat gruntu (śledzenie) tylko w trybie AM i nie ma możliwości strojenia czy regulacji w DISC, czyli dokładnie tam gdzie jest najbardziej potrzebny. Poza tym identyfikacja numeryczna" nie istnieje chyba, że dokupisz do niego specjalny licznik-wyświetlacz, który jest drogi i cholernie mało przydatny..Jurek.S - ja nie napisałem, że MXT spełnia wszystkie warunki z listy, ale akurat regulacja głośności wydaje mi się niezbyt poważnym wymogiem bo nie powinno się używać wykrywacza na drobnicę (militarkę zresztą też) bez słuchawek a te żaden problem kupić z taką właśnie regulacją.PozdrawiamVW
Inventor Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 Dzięki zastosowaniu 17 częstotliwości (układ BBS) GT jest w stanie prawidłowo zidentyfikować obiekt lub przedmiot niezależnie od warunków glebowych. A jeśli przy pracy na DISC pojawiały się jakieś problemy to tylko na mokrych plażach (zdarzenia sporadyczne), wystarczy przełączyć przełącznik NOISE CANCEL, co nie zmienia zasięgu. Jurek.S napisał „nie koniecznie, ale mogłoby być” identyfikacja numeryczna jest możliwa, jeśli trzeba. Zgadzam się, że nie jest konieczna. Pracowałem z różnymi wykrywaczami, z GT działam od kilku lat.
VanWorden Napisano 30 Październik 2012 Napisano 30 Październik 2012 17 częstotliwości"? Kolego, nie łykaj tak łatwo reklam i minelabowego marketingu, skądinąd bardzo efektownego:)) Na mokrych plażach własnie Sovereign problemów nie ma żadnych i jest to jego najmocniejsza strona, choć ceną za to jest wyśrednienie" zasięgu i czułości między innymi poprzez fabryczny grunt. Noise Cancel służy do zupełnie innych rzeczy niż niwelowanie problemów z gruntem..PozdrawiamVW
mrand Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 Nie ma pojęcia grunt" w wieloczęstotliwościowych detektorach Minelaba. Zatem nie ma też strojenia do gruntu, śledzenia gruntu czy fabrycznego ustawienia gruntu. Wynika to z samej zasady działania BBS i FBS. Jest to naprawdę piękne i cenne rozwiązanie techniczne. Na razie nie wymyślono nic lepszego ani nawet porównywalnego. Problem dynamiki Minelabów to całkiem inna sprawa wynikająca z mocy obliczeniowej zastosowanych procesorów.
Raned Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 Gramatyka polska się kłania:dostrój bo dostrojenie
VanWorden Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 Oj Denar, Denar - jesli już to ortografia, ale biorę to na klate bo to cholernie ważna uwaga z Twojej strony, jak zwykle zresztą:))PozdrawiamVW
Raned Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 Racja , że ortografia wiążąca się z gramatyką. Tak czy owak dostruj" jest nie do zaakceptowania a Sovereign GT też nie spełnia kilku wymagań pytającego.
Inventor Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 Kolega VW twierdzi, że nie potrafię czytać, a to nie ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. Poleca Whites MXT, który nie posiada regulacji głośności, ale za to poleca słuchawki z regulacją głośności. Skąd uwagi do wyświetlacza. W jednym z wątków dotyczących Sov GT VW pisze o GT: „Zdecydowanie bardziej na kolor. Zasięg świetny w każdym gruncie.”http://www.odkrywca.pl/suvergin-gt-wymiana-doswiadczen,485542.html#485542Jak dla mnie wszystko jasne. Jeśli kolega Jurek.S „przegryzie” różnice w cenie zdecydowanie polecam GT.Pozdrawiam,
VanWorden Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 decydowanie bardziej na kolor. Zasięg świetny w kazdym gruncie" - gdzie tu kolega widzi błąd? Zdań nie wyrywa się z kontekstu. W tamtym wątku nie zestawiamy wykrywaczy tylko opisujemy czym jest i do czego nadaje się GT, który w porównaniu z wieloma wykrywaczami faktycznie ma dobre zasięgi, ale nie można robić z niego świętej krowy, zwłaszcza posługując się ślepo marketingowymi hasłami producenta, które średnio się mają do realu.. Pisanie, że Sovereign GT ma regulację głośności to niepełne zrozumienie zasady działania tego sprzętu gdyż do uzyskania optymalnej czułości pokrętło Volume MUSI być ustawione w pozycji maksymalnej. W takiej sytuacji i tak niezbędne są słuchawki z regulacją głośności. O drogim i nieprzydatnym wyświetlaczu" w GT już pisałem, więc nie będę się powtarzał. To świetny wykrywacz i śmiało go polecam, ale nie da się zaczarować rzeczywistości:)PozdrawiamVW
pawcion123 Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 Z całym szacunkiem, miałem GT i nie polecam wydawać tyle kasy.Koledzy Van i Raned mają racje.Nie ma co się angażować emocjonalnie w porady sprzętu z którym się aktualnie biega, porada musi wyjść przemyślana wszystkimi za i przeciw no i poczuciem zdrowego rozsądku...pozderki.
Inventor Napisano 31 Październik 2012 Napisano 31 Październik 2012 VW to nie jest to zdanie wyrwane z kontekstu tylko cała wypowiedz. Świadczy o tym, iż wszędzie jest taki sam grunt? Czy GT radzi sobie z każdym rodzajem gruntu?…Cena owszem wysoka, ale GT rekompensuje osiągami.Decyzje pozostawiam koledze J.S.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.