Skocz do zawartości
  • 0

Mauser kolba długa

Dachu

Pytanie

Napisano

Witam mam długą kolbe do mausera, nie pasuje mi do niej kilka rzeczy tj celowniki pruski i niemiecki. Prosze o pomoc w wyjaśnieniu sprawy. Szyna bagnetu jest krótka.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam długą kolbe do mausera, nie pasuje mi do niej kilka rzeczy tj celowniki pruski i niemiecki. Prosze o pomoc w wyjaśnieniu sprawy. Szyna bagnetu jest krótka.

Napisano
Komora gew98 pewnie by do łoża wlazła,ale lufa już ma inne wymiary.Niestety takie są efekty gdy się kupuje a pałę" osadę,a potem myśli czy pasuje.
Pewnie teraz zaświta Ci złota myśl o zabawie w artystę stolarza,co z góry odradzam.Nie warto niszczyć oryginału dla zrobienia jakiegoś bezwartościowego kuriozum.

Pozdro.
Napisano
Dokładnie tak, ja też nie rozumiem jak można przerabiać oryginały po to aby były czymś czym i tak nigdy nie będą! przerabiac na pruska" hahaha wtedy nie bedziesz mial ani kolby brazylijskiej (czy jaka to tam jest) ani pruskiej, a wartość takiego kombinowanego fantu bedzie mierniutka.
Napisano
Porpil juz o tym gadalismy:)
Komora wchodzi bez problemu, co do nastepnego zakupu bedzie trzeba przemyslec i poszukac wlasciwych bic na kolbie wpierw a potem zastanawiac sie nad kupnem
Napisano
Vis strzał w dziesiątkę, z jednym ale 1908/38 bączek przedni bez haczyka. Nie wiem czy to moja fantazja , ale chyba czytałem o nim w książce Balla, że karabin ten miał coś wspólnego z fabryką w Radomiu. Tak czy siak, jest to kopia GEW 98. zmieniasz nakładkę i masz prusaka.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie