Witam szanownych forumowiczów. Na pewnym serwisie aukcyjnym zakupiłem takiego oto Perkuna". Po dość dokładnym prześledzeniu tematów na forum dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy. O tym, że bagnet jest zniemczony" informował sprzedawca. Natomiast co oznacza termin zniemczony" znalazłem po dość długich poszukiwaniach. Położona oksyda, odwrócone śruby okładzin, nacięcie na przycisku zatrzasku... Moje pytanie dotyczy bardzo ciekawej sytuacji. Pochwa bagnetu ma ten sam nr co bagnet (244836) natomiast widzę, że jest niemiecka (?) (śrubka mocująca dławik na grzbiecie pochwy). Pochwa ma wybity nr i znak odbioru S. Czy jest to pochwa z polskich zapasów - dobrana do Perkuna"? Czy pochwę dobrali" Niemcy? Czy pochwa pierwotnie była przeznaczona do bagnetów s84/98/34? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Marek.
Pytanie
maros223
Witam szanownych forumowiczów.
Na pewnym serwisie aukcyjnym zakupiłem takiego oto Perkuna".
Po dość dokładnym prześledzeniu tematów na forum dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy. O tym, że bagnet jest zniemczony" informował sprzedawca. Natomiast co oznacza termin zniemczony" znalazłem po dość długich poszukiwaniach. Położona oksyda, odwrócone śruby okładzin, nacięcie na przycisku zatrzasku...
Moje pytanie dotyczy bardzo ciekawej sytuacji. Pochwa bagnetu ma ten sam nr co bagnet (244836) natomiast widzę, że jest niemiecka (?) (śrubka mocująca dławik na grzbiecie pochwy). Pochwa ma wybity nr i znak odbioru S. Czy jest to pochwa z polskich zapasów - dobrana do Perkuna"? Czy pochwę dobrali" Niemcy? Czy pochwa pierwotnie była przeznaczona do bagnetów s84/98/34? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Marek.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.