bjar_1 Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Daj zdjęcie jak to teraz wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 25 Wrzesień 2015 Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jak skóra przesączona jest produktami korozji żelaza, to lanolina tego nie rozmiękczy. Dlatego wcześniej wskazane by było roztworzenie korozji kwaskiem cytrynowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwester1939 Napisano 27 Wrzesień 2015 Share Napisano 27 Wrzesień 2015 wiem wiem ze zaraz beda pociski ze zepsułem zabke,ale te nity na prawde praktycznie odpadly z przegita i skruszona skóra....:/// zostało mi z tej zabki tylko tyle...dzien wczesniej smarowałem ponownie lanolina,wszystko ciagle sztywne i w sumie nic sie nie zmienia,czy teraz jakos jest opcja zeby wymoczyc to w tym roztworze z kwasku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwester1939 Napisano 27 Wrzesień 2015 Share Napisano 27 Wrzesień 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwester1939 Napisano 27 Wrzesień 2015 Share Napisano 27 Wrzesień 2015 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Wrzesień 2015 Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Czy Kolega kiedyś załapie że należy to traktować ROZTWOREM lanoliny?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 28 Wrzesień 2015 Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Panowie, a jak wyczyściliście pochwę wewnątrz? Do wz.24 jest chyba nitowana - przecież nie można rozwalić nitów. sprężyny dławika na bank będą zardzewiałe - co może spowodować ich pękanie. Tak samo pochwa od wewnątrz.W chwili obecnej wlałem w nią trochę odrdzewiacza - ale i tak na bagnecie po wyjęciu z pochwy widać rdzawy szlam.Co z tym robić?Pozdr,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Wrzesień 2015 Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Dławik można wyciągać lub mieć oryginalnego nita, wybór należy do Ciebie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 1 Październik 2015 Share Napisano 1 Październik 2015 Pochwy do wz.24 fabrycznie mialy dławik na srubke. Pokaz zdjecia tej swojej pochwy to Ci poiemy co tam masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 3 Październik 2015 Share Napisano 3 Październik 2015 Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że pochwa do wz.28 miała śrubkę. A że wczesniejsze były nitowane.Niemniej nie mam żadnej pewności że to pochwa od tego bagnetu tym bardziej że od wz.24.Jednak trafiłem też jakiś czas temu bagnet wz.24 - niby z pochwą ale bagnet nie miał jelca. Pochwa jest identyczna jak ta na zdjęciu.Nitowana z 2 stron, nity wewnątrz połowicznie obkruszone. Mogę je urwać wewnątrz ale co dalej z nimi? Pozdr,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.