alice666 Napisano 1 Październik 2012 Autor Napisano 1 Październik 2012 Witam jestem w posiadaniu takiego pieca, nie potrafię określić wieku oraz jego wartości. Kamienica w której mieszkam jest 1900.
rodan Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Wygląda jak z epoki,a wartość ma sentymentalną.
thomasde Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 http://odkrywca.pl/piec-kaflowy,683737.htmlTutaj coś już było w tym temacie:)Piec jest piękny.
jarzabek Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 'Wygląda jak z epoki,a wartość ma sentymentalną.'sentymentala ? raczysz zartowac, kon by sie usmial.jezeli wszystko orginał to pare tysiakow jak nic.
rodan Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Dla niektórych,parę tysiaków.Dla innych wartość sentymentalna.
DOMILUD PL Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Prawie identyczny stoi w moim biurze, tzn. w firmie w której pracuję. Kamienica pochodzi z początku XXw. to i piec z pewnością ma ok. 90 może 100 lat, poniemiecki, teren-iemie Odzyskane". A dwa prawie identyczne widziałem w sąsiednich starych, poniemieckich budynkach.Tak że jak widać jest to pewien standard jeśli chodzi o wykonawstwo piecy grzewczych w bogatszych kamienicach mieszczańskich z poczatku XXw.A wartość? - jak napisał jarzabek. Chociaż takie wartości osiągaja stylizowane na starą modłę kominki dostępne w ogólnej sprzedaży, a tutaj mamy oryginał.
bounty1 Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 piec warty dobre pieniądze, co przekłada się również na poziom wartości sentymentalnej.Myślę że ok. 10 tysięcy jakie jest wart świadczy o tym jaki cenny oraz pożądany sentymentalnie i historycznie to przedmiot
Pytanie
alice666
Witam jestem w posiadaniu takiego pieca, nie potrafię określić wieku oraz jego wartości. Kamienica w której mieszkam jest 1900.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.