Cyrograf15 Napisano 29 Wrzesień 2012 Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Moim zdaniem dobrze kombinujesz.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 29 Wrzesień 2012 Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Jako człek nieco interesujący się bagnetami nie mam żadnych zastrzeżeń co do sposobu prezentownia Twoich bagnetów. A jak zamierzasz je eksponowac? W pochwach czy osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Beuthen o/s Napisano 30 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Czesc ma pochwy, ale kilka sztuk jes bez. Bedzie to zatem taki mix :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Jak skończysz daj zdjęcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Beuthen o/s Napisano 30 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Spoko jak juz skoncze to wrzuce. Teraz borykam sie z problemem zamocowania bagnetow. Podpatruje patenty innych kolekcjonerow w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 W takim razie pozwól (pozwólcie), że pochwalę się swoim patentem na eksponowanie bagnetów :)Sory za słabą jakość fotek, ale zdjęcia były robione ze 2 lata temu, wtedy jeszcze mialem kiepski aparat. W kolekcji troche sie pozmieniało, powiekszyla się, ale wieszak wciąż ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 a oto cała tajemnica - sosnowa deska przewiercona na wylot i jako haki wygięty drut. Deskę owinąłem materiałem, a następnie drut przetknąłem przez nawiercone otwory w desce i zagiąłem od tyłu aby sie nie wysuwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Ze względu na małą ilość miejsca eksponuję je w pochwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Haki są natomiast o uniwersalnym rozmiarze w związku z czym można bagnety swobodnie przestawiać. Mieszczą się zarówno szerokie liściaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 ...jak i np. wąskie lebele :)Sporo czasu i dużo pracy zajęło mi zrobienie takiego wieszaka, trochę się namęczyłem, ale uważam że efekt jest bardzo dobry i satysfakcjonujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Nie tylko Ty tak uważasz Kolego ;) Efekt zdecydowanie imponujący , gratuluje patentu ! oby więcej takich zdjęć,takich fantów ! siostro basen , kroplówkę proszę ! <omdlewa> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 30 Wrzesień 2012 Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Heh! :) Ja też tak eksponuję :) Ten sposób ma jeszcze jeden plus - w przypadku ozrostu" kolekcji łatwo zmienić kolejność czy dowiesić". No i nie zabiera przesadnie wiele mijsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 1 Październik 2012 Share Napisano 1 Październik 2012 A Jak wygląda ekspozycja bagnetów z żabkami? Bo niektórych zdejmować raczej nie należy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 Ja mam tak gięte druty- dobre są szprychy rowerowe, ale na te z żabkami dałem zwykły drut- łatwe do wykonania, można zmieniać, przesuwać, łatwo zdjąc.Ma ktoś pomysł jak eksponować połamane bagnety? Np. ułamane zaraz za jelcem, na I wś dużo takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 4 Październik 2012 Share Napisano 4 Październik 2012 Hehehe, dzięki Barti! Fajnie jakbyś w końcu do mnie wpadł i obejrzał całą kolekcję na żywo ;)Bagnety z których nie da się zdjąć żabek, bądź takowa minimalnie pęka za każdym razem eksponuję razem z żabkami. Póki co takie kompletne" bagnety u mnie leżą na półce (zreszta i tak juz by sie nie zmiescily na scianie), ale wkrotce zakupie jakas gablotke i tam je poukladam. Bagnety złamane również eksponowałbym w taki sposób - tj. w pozycji leżącej w gablotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 6 Październik 2012 Share Napisano 6 Październik 2012 Dobry jest drut z wieszaków-takich drucianych jednorazówek z pralni. Dobrze się formuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 6 Październik 2012 Share Napisano 6 Październik 2012 No ja właśnie takiego drutu używałem. Z 1 wieszaka robiłem przeciętnie 5 haków. Więc potrzeba sporo wieszaków jak ktoś ma sporą kolekcję, ale wystarczy odpowiednio zagadać z Paniami pracującymi w takiej pralni i można wyhaczyć za friko pare(parenaście) takiech wieszaczków :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.