Skocz do zawartości

Obiekt" na polu. Cóż to?

C.K. Dezerter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie Koledzy, może to był fundament kiedyś, tzn. ktoś miał plan żyby postawić tam dom i na tym się skończyło. Może, a może to zupełnie inna opcja? Jakieś to takie za regularne dla mnie.

A może GORYLi zamknąć w klatce? Zresztą do czerwonego kartonu już blisko :D To tak apropos.
Napisano
Chyba trochę za małe na dom.
Jeśli ta roślinnośc obok to korony drzew,to kwadrat ma gdzieś 4X4m.
Ja obstawiam pozostałości po konstrukcji zwanej w moich stronach oborok.Jest to dach na 4 słupach,w kształcie idealnego kwadratu.Rolnicy przechowują pod nim słomę lub siano.
Co prawda nie ma już tu tej konstrukcji,ale mogła stac w tym miejscu wcześniej przez kilkanaście lat,przec co zmienił się skład gleby,a co za tym idzie roślinnośc.
  • 2 weeks later...
Napisano
Sprawdzałem, i rzeczywiście stary fundament lub jego resztki, wokół pełno w trawie kamieni wapiennych niewielkich - kiedyś ciosanych. W najbliższym czasie zapoznam detektor z tym miejscem ;)
Napisano
Tia a tam zamontowali zamiast pomp elektrycznych perpetuum mobile i nie trzeba nic sprawdzać czy kontrolować ?
Żadnej drogi czy dojazdu ?
Napisano
Ujęcie może być nieużywane- po próbnym odwiercie przeznaczonym do eksploatacji w bliżej nieokreślonej przyszłości.Jest tego sporo po polach, chociaż ogrodzonego nie widziałem- po prostu rura fi 1m wystaje ponad ziemię tak mniej więcej do pasa.
Napisano
Też widywałem takie odwierty na polach, co prawda nie aż takiej średnicy. I nigdy z ogrodzeniem. Jeżeli jest nieużuwany czy też próbny to dlaczego rolnik nie zdjął ogrodzenia? Raz, że na gospodarstwie wszystko się przydaje, a dwa to ma przez to ubytek gruntu do uprawy.
No nic, trzeba się tam wybrać i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie