Skocz do zawartości

IPN sparaliżowany. Siedziba sprzedana!

sebo_sek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kindzal, a może lepszy efekt dałoby zaprzestanie dotowania różnych politycznych organizacji pseudo-weteranów, co ?
Gdyż spec-emerytury rozmaitej proweniencji zbrodniarzom są odbierane od kilku lat z automatu.
I z racji tego automatyzmu płacimy (Ty i ja) odszkodowania tym , którzy żadnych hańbiących czynów nie popełnili, a emerytury z racji spec-ustawy im zabrano.
Napisano
Erih nareszcie głos rozsądku. Od rozliczeń są sądy nie ustawy. Jak zaczniemy zabierać emerytury ustawami czy dekretami to w czym będziemy lepsi od komunistów?
Sąd ma prawo skazać, ma prawo pozbawić emerytury przynajmniej funkcjonariuszy.
Jak raz się uda zrobić to ustawowo to zaraz będą kolejne ustawy zabierające emerytury lekarzom, górnikom, ekspedientkom w sklepach monopolowych i końca pomysłów nie widać.
Napisano
Dokładnie tak. Rozliczać indywidualnie za czyny, a nie z automatu.
Osobiście spotkałem się z przykładem , kiedy chciano pozbawić emerytury lekarkę- położnika, bo porody odbierała w szpitalu MSW ( ale też w kilku innych). Jak dla mnie, za takową inicjatywę, należy się strzał w twarz.
Napisano
phi, no i co z tego, pewien były partyjny, przeszedł do Kółka Różańcowego, potem jako represjonowany za czasów Stanu Wojennego ( posłał dzieciaka do komunii i dostał naganę i przeniesienie) został szyszką w ZBOWiDzie. I zaczęła się pomiana, jak miałeś kasę i plecki to ci załatwił status kombatanta, obojetnie jakiego, byle data urodzin była 2-3 lata przed wydarzeniami, a starych kobatantów wysiudał jako utrwalaczy władzy ludowej" mimo ze to byli dawni AKowcy siłą wcieleni do odrodzonego ( sic ) LWP.

Przykro mi, ale uważam że IPN był/jest bardzo stronniczy, co zmiana opcji to zmiana kierunku wiatru. I tak w koło Macieju w tym kraju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie