Skocz do zawartości

Sprzedaż do USA

traper6

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedałem fanty do Stanów. Fanty są jak najbardziej oryginalne z epoki, tylko że opis jest nie teges.
Podałem że to z wojny francusko - pruskiej z 1871 r.
Kupujący pyta się mnie z jakiej to jest bitwy....

Macie jakiegoś dobrego pomysła na stworzenie jakiejś bitwy, potyczki na zDolnym Śląsku ? Kupujący ma żonę Polkę i franca może znać historię.

Przecież nie napiszę mu że fanty trafiono na starej pruskiej strzelnicy. Ten wątek jest ważny 2 dni, później już proszę nie pisać i do doła.

Heh, pierwszy raz czytam posta takiej postaci :)

No to powiedzmy, niech będzie - okolice Głogowa, kantyna, oddział relaksujących się przy piwie francuzów napada wojsko/policja pruska :) Trwało to minuty, porażka i wycofanie się Francji... ;)

A jakie to fanty? Manierki, bagnety, mundury? Co konkretnie? To może się dokładniejszy scenariusz wymyśli :)

K.

Nie rozumiem, czemu nie możesz mu napisać że to fanty ze strzelnicy?

Pochodzą z OKRESU wojny z 1871 i to oryginały - co więcej trzeba? - powiedz mu, że naszczał na to sam Bismarck to może jeszcze pieniędzy dołoży.

Konflikt tylko kojarzę, ale czy ta wojna nie toczyła się raczej na terenie Francji, a nie Dolnego Śląska?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie