woytas Napisano 27 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2012 tak sobie wymyśliłem natchnięty tym wątkiemhttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=706158#1452971 - a wszystko dotyczy Panów, którzy odkryli prawdziwy skarb http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2164897/Pair-metal-detector-friends-discover-quarters-TON-Iron-Age-coins-worth-10m-buried-field-Jersey-searching-30-years.htmlAle... W jaki sposób nielegalnie zalegalizować skrzynię pełną złotych sztab i jakieś 3 wiaderka złotych monet - brylantów nie liczę. Jak pójdę do jubilera z kilogramem złota - to czuję, że rano zastukają. Jak będę codziennie chodził do wszystkich jubilerów z kawałkami sztab to to samo (tak jak w filmie poszukiwany-poszukiwana i kupowaniem cukru)Jednocześnie informuję lojalnie, że nic jeszcze nie znalazłem i nie potrzebuję wspólnika do wydawania siana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 W- poluzuj bandaż albo odstaw te leki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Dlatego napisałem, że nic nie znalazłem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Masz patent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Każdy mówi, że nic nie znalazł... A ta chałupa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Ładuję auto i do Szwajcarii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Ale tam tylko buraki!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Biorę sprzęt i idę przed blok kopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2012 ja to bym na Twoim miejscu koło P. prokurator pokopał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Było, mineło,nie chcę wracać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Podpowiem Ci.Ja osobiście od dziecka zbieram" złoto w postaci starych i zepsutych" elementów biżuterii itp...Co jakiś czas"(przepraszam za ale tak mam)przetapiam u różnych złotników na "malutkie ;) przedmioty i w ten sposób jestem"w kręgu obrotem złotem...Jeśli kiedyś trafie "konkret o powoli łyżeczką sukcesywnie po całości "zmaterializuje'...Nikt nie będzie mnie pytał bo cały czas miałem złoto"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 112 Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Woytas , to naprawdę proste.Złoto przetapiasz na zęby.Zęby wybijasz wszelkim znajomym(mnie za dobrą radę sobie odpuśc) i wstawiasz wszystkim.Następnie im wyrywasz , sprzedajesz u złotnika a za uzyskane dutki wstawiasz(albo nie, w zależnosci od focha) protezy. I po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 W. poruszyłeś lawinę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Marzenia warto mieć i robić wszystko co w naszej mocy ,żeby osiągnąć je... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Dokładnie :)Sezon ogórkowy za pasem, wyjazdy wakacyjne itp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Na szczęście nigdy nie musiałem.I nigdy nie będę musiał...Choć nigdy nie mów nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morek Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 woytas- nie ważne ileś wykopał zadzwoń kupim wszystko hurtem pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Ciekawe czy warto by założyć wątek o ukrytych depozytach , każdy by napisał historie krążące w swoich okolicach a jest mnóstwo , pewnie bu nie wypaliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Wojtas i reszta.Gdyby za marzenia się płaciło, to byście chodzili nadzy i głodni :))Rotsen5Równie dobrze możesz założyć wątek o tych naprawdę cennych depozytach trafionych przez poszukiwaczy, bardzo onieśmielonych (czytaj: mądrych) aby się tym publicznie pochwalić.Możliwości zobaczenia, potrzymania w rękach takich cudeniek dostępują tylko najbardziej zaufani. Mówimy tu o przedmiotach wycenionych przez katalogi lub specjalistyczne aukcje o wartości kilkudziesięciu, czy też kilkuset tysięcy złotych.A takie trafienia BYŁY i nie mówię tu o skarbie ze Środy Sl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 ano traper dobrze prawi. Nikt mąrdy nie pochwali się znalezionym depozytem za kupe kasy. Będą widzieć ci co powinni. Takie to prawa panują :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 traper6 gdyby nie muzea to ja bym na oczy nie widział pięknych cennych rzeczy , założenie wątku z historiami ukrytych depozytów o których nie mówiono w środkach publicznego przekazu tylko krążą wśród miejscowych a może to prawda i ktoś przyjedzie z lepszym sprzętem i coś znajdzie nigdy nie bawiłem się w psa ogrodnika moi koledzy mogą to potwierdzić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 @ rotsen5....gdyby nie muzea to ja bym na oczy nie widział pięknych cennych rzeczy..."Powiem Ci inaczej. Gdyby nie nasze jakże liberalne i przyjazne poszukiwaczom prawo, to byś w muzeach widział takie rzeczy że głowa boli. A tak to cieszą wzrok prywatnych kolekcjonerów na zachodzie, a ostatnimi laty i na wschodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Jak zwykle traper mundrze prawi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.