Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet wz.24

Barson1

Pytanie

Napisano
Witam!
Prosiłbym o wszelki informacje o tym bagnecie ( co oznacza nr ? czy da się go dokładnie wydatować? z jakiej fabryki pochodzi ? )
Dziękuję i pozdrawiam .

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może tutaj bedzie lepiej widoczne.
Na tej podstawie twierdze ze takze zatrzaski to kopie (we wszystkich bagnetach jakie ten cwaniak sprzedaje, takze w lisciach), tym bardziej ze pod innym kontem ten sprzedawca" sprzedaje co chwila same zatrzaski.

Bagnecik ogolnie b.ładny i do rekonstrukcji jest w sam raz.
A co do żabki o ktora kiedys pytales... ja bym kupil zabke wz.24. Tak o, do kompletu :)

Napisano
Witaj!
Dziękuję ci za fachową pomoc popartą zdjęciami i sporą wiedzą. NA przyszłość nauczka ; trzeba uważać . No ale jak bagnet ma służyć to tragedii nie ma :)

PS
PIĘKNY RADOMIAK :) !
Napisano
Witam,
Okładki, śrubki i zatrzask (sic!) NIE SĄ oryginalne! Wiem u kogo na allegro kupiłeś ten bagnet, niestety ten sprzedawca ma 2 różne konta, pod jednym ssprzedaje osobno okladki, śrubki, zatrzask, opore, a pod innym całą resztę z dorobionym elementami.... Takie coś to dla mnie prawie jak zbrodnia, powinno być zakazane takie rozdzielanie kompletów...... ;) zwykłe oszustwo dla kilku złotych zysku...
Sam bagnecik jest oryginalny, wszystkie oznaczenia na nim też są OK. Bagnet jest wczesnej produkcji (ok. 1925r.) świadczy o tym niski numer, oraz odbiór N w kole. Co do samego numeru to moim zdaniem pracownik fabryki który wybijał numer się po prostu pomylił, po czym spostrzegł swój błąd i poprawił numer poprzez ponowne wybicie tegoż. Taka jest moja teoria, widziałem już takie ciekawostki", zawsze ten dobijany (właściwy) numer był głębszy i jakby z większą siłą robiony.
Napisano
Witaj!
Jestem ci wdzięczny za pomoc Panie Poruczniku Pilocie :)
Bagnet nie ma być na półeczkę lecz na pas więc - no mówi się trudno . Zawsze istnieje możliwość odesłania,odsprzedania.
A po czym wnioskujesz że zatrzask nie jest oryginalny ?
Napisano
Witam!
Prosiłbym o wszelki informacje o tym bagnecie ( co oznacza nr ? czy da się go dokładnie wydatować? z jakiej fabryki pochodzi ? )
Dziękuję i pozdrawiam .
Napisano
Szlifowany ale oryginalny,śruby również ale okładziny cos za świeże /bukowe/? chociaż bo stąd nie widzę.
Produkcja Towarzystwa Fabryki Motorów Perkun w Warszawie.
Napisano
Odbiór.
Witaj Blitz,nie twierdzę stanowczo,że nr 24 nie jest oryginałem też tak twierdzę mam swoje w ręku i niby to samo ale że Wz lipa to lipa przyznasz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie