dropek81 Napisano 29 Maj 2012 Autor Share Napisano 29 Maj 2012 witam kolegów mam pytanie jak w miarę tanio i w domowych warunkach na maszynie do szycia przerobić kurtkę szwajcara" na najprostszą do przerobienia kurtkę niemiecką :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 29 Maj 2012 Autor Share Napisano 29 Maj 2012 chodzi i przerobienie prowizoryczne, amatorskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 Lepiej porzuć ten pomysł bo staniesz się pośmiewiskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 jest gdzieś już taki wątek na forum trzeba pokopać wstecz- tyle ,że przerobiony szwajcar nie za bardzo nadaje się do celów rekonstrukcyjnych - chyba ,ze ma służyć jako stylizacja do strzelane historycznych asg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 29 Maj 2012 Autor Share Napisano 29 Maj 2012 chodzi mi o przerobienie tak aby mniej więcej przypominało kurteczkę niemiecką tak na menakinka aby chociaż trochę przypominała kurtkę niemiecką nie ma być do reko !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 dropek, ale po co ? jaki masz w tym cel ?chcesz mieć replikę munduru, ergo fant o znaczeniu historycznym ? to zrób to jak należy...czy chcesz mieć 'coś niemieckiego' ? najlepiej ze sfastą, obok plastikowy empisz, kamo w deszczyk i szfab całą gębą... masz takie ciągotki czy jak ? bo ja na takie zamiary to mam dreszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 Mario....:)Nie iemieckiego", tylko iemieckawego". Bo tu chyba o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Obawiam się, że rekonstruktorzy nie udzielą Ci informacji, przeróbki szwajcarów to przeszłośc i do tego zamierzchła, nawet przerobiony będzie przypominał mundur niemiecki z daleka i po ciemku, w większości z nas budzi to podobne uczucia, które wyraził Mario. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Własnie sie dowiedziałem, ze w styczniu 2013 roku bedzie premiera 10-tej czesci slynnego horroru Hellraiser-Wysłannik piekła. Cenobici beda straszyli rekonstruktorów w szwajcarskich mundurach, gofrownicach" wujka Ericha Honeckera, hełmach z tworzywa, klamrach z nitami wielkosci helmu radzieckiego i mauserach z kukurydzianej kolby, zamka Wolfenstein na klucz wiolinowy, muszki cc, szyny kolejowej na bagnet, kozlika z rogów kozła oraz wszystkich innych czesci ktore wymysla cudowni kolekcjonerzy" i wszelkiej masci popeliniarze. Nasza grupa własnie przerabia bluzy M44 na szwajcarskie, bo sa podobne krojem i odcieniem:)))Dunczyk nie drap sie po kostce, bo otworzysz wrota piekieł i z miejscowosci Darłowo(odbytnica swiata) wyjda cenobici z Pinheadem na czele tnac skalpelami Twoja kolekcje mundurów:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 zapomniałem dodac, ze cenobici to kolesie bijacy ceny na allegro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Panowie! Po co pisać kocopały? Kol dropek81 zadał takie pytanie więc go taka przeróbka interesuje a myślę,że wcześniej zapoznał się z opiniami co do przydatności munduru szwajcarskiego do celów rekonstrukcyjnych. Więc może na temat albo wcale?Kol dropek - widziałem na all... ofertę przeróbki takiego munduru ale cena powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Może się przyda http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=320427#344020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 30 Maj 2012 Autor Share Napisano 30 Maj 2012 jedyny porządny dzięki kol Dimmu66 ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.