Skocz do zawartości

łuska w skorupie F1

dropek81

Rekomendowane odpowiedzi

proszę bardzo was koledzy o pomoc nie wiem czy ten dział ale proszze o nie przenoszenie do dołka otóż mój młodszy brat niechcący włożył łuskę od mosina do skorupy granatu f1 nie da jej sie wyciągnąć przez gwint co z tym zrobić jak wyciągnąć ?

hmm,ja bym spróbował podgrzać gwint skorupy(przy wysokiej temp.metal się rozszerza) więc teoretycznie łuska by wyleciała. jeżeli są tam jakieś niebezpieczne mat. to odradzam ;p

Hehe
Zakładam, ze łuska nie ma spłonki- możesz próbować dolutować do łuchy kawałek drutu, i wyciągnąć.
Ogólnie powątpiewam w skuteczność podjętych prób, ale działaj:)
PZdr

Ps. Po podgrzaniu łuska by wyleciała... teoretycznie.

Może jakieś długie płaskoszczypy - a którą stroną wpadła łuska - spłonką do góry, czy odwrotnie?

Ja osobiście bym nie męczył się w wyciąganie całej - po prostu spróbował bym ją jakoś pogiąć, zniszczyć w środku i wyciągnąć po kawałkach (lub zgiętą) - chyba lepsze to jak podgrzewanie granatu.

Tak jak mówili koledzy wyżej, łuski całej raczej nie wyjmiesz. Jak pisał kolega kropelkę na ołówek i potem wyciągnij ile się da, żeby wystawało. Wtedy złapiesz w kombinerki zaciśniesz, pogniesz łuskę i wyjdzie. Tylko kluczowe pytani, którą stroną wpadła łuska?
pozdro

Jeżeli przy sposobie Psiotera kryza zablokuję się w gwincie, to wkręt zerwie spłonkę\\gwint.
Podsumowując:
Wszystko zależy którą stroną łuska jest umieszczona w skorupce:)
-Wylotem w górę: próbuj z ołówkiem, bądź czymś co możesz wepchnąć do łuski i wyciągnąć chociaż szyjkę łuski.
-Denkiem w górę (masz przechlapane:):próbuj lutować, wkręcać itp. cudować.

A brata nagrodź swoją drogą(sąd polowy jest nieomylny i sprawiedliwy:)
PZdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie