dropek81 Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 proszę bardzo was koledzy o pomoc nie wiem czy ten dział ale proszze o nie przenoszenie do dołka otóż mój młodszy brat niechcący włożył łuskę od mosina do skorupy granatu f1 nie da jej sie wyciągnąć przez gwint co z tym zrobić jak wyciągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 hmm,ja bym spróbował podgrzać gwint skorupy(przy wysokiej temp.metal się rozszerza) więc teoretycznie łuska by wyleciała. jeżeli są tam jakieś niebezpieczne mat. to odradzam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Można spróbować na kropelkę...Nałóż odrobinę kleju na np ołówek (tępa strona) i włóż do łuski.Przytrzymaj parę sekund i spróbuj wyjąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Hehe Zakładam, ze łuska nie ma spłonki- możesz próbować dolutować do łuchy kawałek drutu, i wyciągnąć.Ogólnie powątpiewam w skuteczność podjętych prób, ale działaj:)PZdrPs. Po podgrzaniu łuska by wyleciała... teoretycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Może jakieś długie płaskoszczypy - a którą stroną wpadła łuska - spłonką do góry, czy odwrotnie?Ja osobiście bym nie męczył się w wyciąganie całej - po prostu spróbował bym ją jakoś pogiąć, zniszczyć w środku i wyciągnąć po kawałkach (lub zgiętą) - chyba lepsze to jak podgrzewanie granatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Tak jak mówili koledzy wyżej, łuski całej raczej nie wyjmiesz. Jak pisał kolega kropelkę na ołówek i potem wyciągnij ile się da, żeby wystawało. Wtedy złapiesz w kombinerki zaciśniesz, pogniesz łuskę i wyjdzie. Tylko kluczowe pytani, którą stroną wpadła łuska?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Jeżeli łuska jest w kiepskim stanie kondycyjnym spróbuj ją ozłupać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Możesz wkręci w łuskę długiego wkręta do metalu wkręt wkręcając się odepchnie się od dna skorupy i wypchnie łuskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 McGyver przy was wysiada:)Spróbuj sposobem psiotera5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 A ja bym najsampierw agrodził" brata. Nie wiem ile twój brat ma lat, ale mój dobrze wie co by się stało jakby coś takiego zrobił. Przepraszam, ale musiałem to napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Jeżeli przy sposobie Psiotera kryza zablokuję się w gwincie, to wkręt zerwie spłonkę\\gwint.Podsumowując:Wszystko zależy którą stroną łuska jest umieszczona w skorupce:)-Wylotem w górę: próbuj z ołówkiem, bądź czymś co możesz wepchnąć do łuski i wyciągnąć chociaż szyjkę łuski.-Denkiem w górę (masz przechlapane:):próbuj lutować, wkręcać itp. cudować.A brata nagrodź swoją drogą(sąd polowy jest nieomylny i sprawiedliwy:)PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Uderzać szyszką gwintem skierowanym do dołu w jakiś otwór np w drewnie wykorzystując zasadę bezwładności może wypadnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 kup tygiel do żelaza i formę granatu f1 rozpuść granat i odlej na nowo :D dobra żart taki głupi :) możesz zrobić jeszcze otworek 3mm, zrobić z drutu mały haczyk i wyrwać łuskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Dropek naucz brata zawczasu,że pewnych rzeczy się w pewne otwory nie wsadza,jeśli nie jest się świadom konsekwencji.Niech się cieszy,że obejdzie się w tym wypadku bez alimentów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor1977 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Jeśli jest do góry denkiem pomysł z gwoździem ,jeśli odwrotnie to odegnij krawędź łuski czymś ostrym do wewnątrz tak aby można było złapać kleszczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 o ho ho, ile nicków tyle pomysłów, włącznie z ukaraniem brata :)dropek a daj jakąś fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Nie słuchaj ich czczego pierdzenia. Zanieś skorupe do Centralnego Laboratorium Kryminalistyki - oni coś poradzą.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Tiaa- ciachnij kątówką w pół będziesz miał całą łuskę i 2 popielniczki.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 A jak byś tak mi oddał granat - nie masz granatu, nie masz łuski, nie masz problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.