Witam, jestem nowy wśród forumowiczów jak i wśród poszukiwaczy. Jako, że głównie interesuję się monetami, niewiele wiem na temat militariów, a że czasem i takowe udaje się wykopać mam odnośnie ich pytanie. Interesuję się ostatnio bardzo historią mego miasta Sosnowca, dlatego chciałem zapytać z jakiego okresu i z jakiej broni mogą pochodzić ów łuski i groty, jak również czym była ta blaszka na której zachowały się litery St" oraz duża cyfra 1"? Pytanie o okres jest najważniejsze, ponieważ z tego samego stanowiska wykopałem kopiejki z 1875r oraz łuski bez spłonki, tzn cała tylna ścianka chyba była spłonką, jednak bita była na niej litera A" lub coś w tym rodzaju. Czy w ogóle iglica mogła mieć kształt litery A?
Question
xweganx
Witam, jestem nowy wśród forumowiczów jak i wśród poszukiwaczy. Jako, że głównie interesuję się monetami, niewiele wiem na temat militariów, a że czasem i takowe udaje się wykopać mam odnośnie ich pytanie. Interesuję się ostatnio bardzo historią mego miasta Sosnowca, dlatego chciałem zapytać z jakiego okresu i z jakiej broni mogą pochodzić ów łuski i groty, jak również czym była ta blaszka na której zachowały się litery St" oraz duża cyfra 1"?
Pytanie o okres jest najważniejsze, ponieważ z tego samego stanowiska wykopałem kopiejki z 1875r oraz łuski bez spłonki, tzn cała tylna ścianka chyba była spłonką, jednak bita była na niej litera A" lub coś w tym rodzaju. Czy w ogóle iglica mogła mieć kształt litery A?
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.