Skocz do zawartości

Perkun wz.29 okładziny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam, udało mi się pozyskać perkuna wz.29 w przyzwoitym stanie lecz z dorabianymi okładzinami. I tu moje pytanie: gdzie można dostać dobre repliki okładzin i śrubek do tego modelu?

Pozdrawiam!
Napisano
No prosze, nie chwaliłeś mi się że wyhaczyłeś nowy bagnet :) Tak to perkun wz.29 (oficjalna nazwa od 1933) lub wz.28 uproszczony (nazwa w nomenklaturze wytwórcy). Szkoda że jelec mocno szlifowany i nie widać już numerów, daj zbliżenie na odbiory.
Napisano

Nie chwaliłem się bo wyhaczyłem go dzisiaj. ;) No tez mi szkoda, że ktoś go tak zniszczył szlifierką, ale trudno, te okładki już wywaliłem i czekam na komplet nowych. Jeszcze pochewke na khaki no i żabę dokupić. :)

Napisano
zapomniałem dodać że pochwa nie jest z tego egzemplarza, miałem jedną wolną więc posłużyła do skompletowania tego egzemplarza. :D :D
Napisano
OK, bagnet rozpoznałeś poprawnie, a pochwę możesz śmiało malować khaki na tą czarną farbe (bez usuwania tej czarnej).
Ale ja będę złośliwy i będę się czepiał :) - pochewka niemiecka I wojenna do 84/98 ;P Pasuje, fakt, ale z czasem zmień se na perkunowską, a jak bedziesz miał z tym problem - zgłoś się do mnie, coś Ci załatwię ;)
Napisano
Tak wiem że pochewka od niemca bo ta kulka coś inny kształt ma od polskich. Na razie skompletuje bagnet i pomaluję tą pochwę. :) Później jak będę miał trochę grosza wolnego to się do Ciebie odezwę. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie