skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 witam, udało mi się pozyskać perkuna wz.29 w przyzwoitym stanie lecz z dorabianymi okładzinami. I tu moje pytanie: gdzie można dostać dobre repliki okładzin i śrubek do tego modelu? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz44 Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 solidne , sprawdzone , sam kupowałem u gościa robi i wystawia na allegro , nick - leszek5663 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy poprawnie go zidentyfikowałem jako wz.29, późniejsza wersja bez osłony ogniowej? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 No prosze, nie chwaliłeś mi się że wyhaczyłeś nowy bagnet :) Tak to perkun wz.29 (oficjalna nazwa od 1933) lub wz.28 uproszczony (nazwa w nomenklaturze wytwórcy). Szkoda że jelec mocno szlifowany i nie widać już numerów, daj zbliżenie na odbiory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Nie chwaliłem się bo wyhaczyłem go dzisiaj. ;) No tez mi szkoda, że ktoś go tak zniszczył szlifierką, ale trudno, te okładki już wywaliłem i czekam na komplet nowych. Jeszcze pochewke na khaki no i żabę dokupić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 mam nadzieję że nie pomalujesz oryginalnej czarnej farby na khaki? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 hehe tą oryginalną czarną farbę malowałem rok temu. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 zapomniałem dodać że pochwa nie jest z tego egzemplarza, miałem jedną wolną więc posłużyła do skompletowania tego egzemplarza. :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 OK, bagnet rozpoznałeś poprawnie, a pochwę możesz śmiało malować khaki na tą czarną farbe (bez usuwania tej czarnej). Ale ja będę złośliwy i będę się czepiał :) - pochewka niemiecka I wojenna do 84/98 ;P Pasuje, fakt, ale z czasem zmień se na perkunowską, a jak bedziesz miał z tym problem - zgłoś się do mnie, coś Ci załatwię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 15 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Tak wiem że pochewka od niemca bo ta kulka coś inny kształt ma od polskich. Na razie skompletuje bagnet i pomaluję tą pochwę. :) Później jak będę miał trochę grosza wolnego to się do Ciebie odezwę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.