Skocz do zawartości

Tejon vs CS6MXi

pawcion123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
no szału niema Comparde SE 2 grubsze dyskryminuje i monetę pokazuje czysty sygnał ,kupiłem go sobie niedawno jestem pod wrażeniem cudo taki niby stary ale super praktyczny i skuteczny jak diabli brak słów
Napisano
bikeusiu" Ja nie mówię że Tesoraki są złe, po prostu uderzyłem w lepszy produkt stosunek właściwości do jakości" według mojej opinii może kiedyś kupie sobie Tejona gdyby się okazało że cs6mxi jest słaby.

pozdro 700-et
Napisano
To, co napiszę, nie tyczy się absolutnie najnowszych c.scopów. Ja osobiście c.scopów nigdy nie lubiłem, żeby lubić". Po prostu w moich oczach to przeciętne wykrywacze, o niewielkim zasięgu. Ale czym jest to wywołane? Chyba zacofaniem i to przez producenta. Te sprzęty, z takimi zasięgami, były dobre ale te kilkanaście lat wstecz, kiedy jeszcze dużo koloru w ziemi było i mało kto się nim interesował. A Tesoro? Pomimo swojego wieku nadal utrzymują przyzwoite i liczące się zasięgi***, jednocześnie nadrabiając jakością wykonania. Wybierając 990 lub R1 a np tejon - na pewno brałbym tejona. Nie kieruję tego co powiedziałem do nowych c.scopów, bo te widziałem tylko na zdjęciach - nie znam ich zupełnie. Dlatego prosiłbym kolegę pawcion123 o jakąś recenzję na jego temat :)

Pozdrawiam serdecznie, K.

*** I jak ktoś lubi grzebać w elektronice, to też niezła frajda, bo można go prosto rozebrać, pobawić się bebechami i złożyć :)
Napisano
PS: Michał nie widziałem Twojego postu, pisałem wtedy.

Heh - kombinatorzy powiadasz. A jakby tak, w oryginalnym pudełku po nowiutkim c.scopie pawcion znalazł obcięte ręce ze złotymi sygnetami, a obok kartka - greetings from palermo's mafia"? :)

No co, rozluźnijmy atmosferę... ;)

Pozdrawiam serdecznie.
Napisano
Raned nie wkręcaj chłopaka:D, mafia musi mgdzieś sprzedać wykrywki które zdobyli w UK jako okup ( niższa cena ), nie tak na poważnie pewnie kupiłeś od dystrybutora na Italie i nie masz się czego obawiać , white`sa też mają taniej niż w UK tylko często przesyłki jak z kosmosu, ja kupiłem kiedyś MXT w UK 5 dni i było u mnie, tylko DHL troszke rzucał przesyłką aż wyświetlacz zrobił dziurę w pudle, ale na szczęście wszystko było z nim ok. haha
P.S. Jeżeli chodzi o tesoro, nowego taniej nie kupisz niż u Raneda, przynajmniej w europie, zawsze jak nie podejdzie Ci c.scope 6MXi to możesz kupić Tejona i przynajmniej wiesz że włosi ci ucha nie utną... haha...
Napisano
Hehe nie ma jak to jak marketing a straszaka";-) No ale zawsze jak nie poskutkuje to można nieco pościemniać na priwa, w końcu każdy klient się liczy, prawda? Zawsze mnie bawi jak dilerzy biją się na forum o klienta, ubierając się w piórka bezstronności i doświadczenia;-))
pawcion123 - ja Ci radzę kupić tego Cscopa zrobionego w Chinach a potem wystąpić o odszkodowanie ze względu na oszustwo. Sprawa jest prosta - na stronie Cscopa masz jak byk napisane o tym modelu: Designed and manufactured in the UK" czyli zaprojektowany i wyprodukowany w Wielkiej Brytanii, więc teraz wystarczy do nich napisać, że niejaki Denar, znawca wykrywaczy i bezstronny dystrybutor firmy Tesoro w Polsce, wie na 100%, że firma kłamie i tak naprawdę robi wszystko w Chinach. Sprawę masz jak w banku wygraną:))
A tak apropos naklejek i napisów, to wystarczy zerknąć tu:
http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6416&postdays=0&postorder=asc&start=0
Potrzebne może okulary? Czy może padnie oskarżenie, że sam wydrukowałem i nakleiłem nalepkę Made in Britain? Naprawdę większych pierdół nie czytałem już dawno i widać jak w desperacji walczy się o klienta, zwłaszcza gdy konkurencja wypuszcza ciekawy model:))
I jeszcze odnośnie zasięgów i postu Krychusa o starszych Cscopach to wypada napisac, że gdy te starsze modele wchodziły na rynek były w ścisłej czołówce i jakości i czułości. Porównywanie ich do nowoczesnych modeli jest tak samo adekwatne jak stare Garretty do nowych itp. Ja miałem do czynienia dość konkretnie z CS3MX i CS4Pi z nowych serii i mogę stwierdzić, że w swojej kategorii cenowej biją wszystko co konkurencja może pokazać. CS6MXi tylko się troszkę bawiłem, ale zrobił na mnie super wrażenie (Tejona znam bardzo dobrze żeby było jasne) i w tej chwili ten sprzet robi taką furorę w UK, że na nówkę trzeba czekać kilk tygodni. Jaki będzie to się okaże za jakiś czas, ale ja nie mam wątpliwości, że to bardzo ciekawy sprzęt na kolorową drobnicę, więc nie daj się tu pawcion123 zwariować;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Nie będę się wdawał w dyskusję co jest wytwarzane i montowane TAM, bo tego nie wiem i dlatego napisałem TAM", wątpię aby ktoś z postronnych to wiedział na 100%. Coś jest na rzeczy, ponieważ z ostatniej partii 12 wykrywaczy tej f-my połowa wymagała napraw gwarancyjnych (w przypadku innych firm maksymalnie do 5%) ponadto moje podejrzenia wzbudzały bardzo niskie ceny u niektórych dostawców hurtowych. Mało użytkowników jest świadomych, że kilka innych firm też wytwarza offshore" a twierdzi, że produkt jest np. amerykański.
Napisano
O przepraszam, krótka pamięć, przez moment też dystrybuowałem inne wykrywacze, także produkowane offshore z których też praktycznie połowa miała naprawy gwarancyjne.
Napisano
Witam,

Jeśli można przedstawić swoją opinię.

Ciekawa funkcja Iron volume control" zapożyczona przez Angoli od Francuzów...:)To wymaga konstrukcji przynajmniej 4-kanałowej.

To może być całkiem porządny detektor, jednak jego design nie jest taki jaki bym oczekiwał. Nie widać nowoczesności na zewnątrz. To jest nowy detektor CSCOPE i tylko tyle.

Jakiejś rewolucji nie przewidują - CSOPE trzyma się utartej ścieżki udoskonala przy tym swoje konstrukcje.

W skali 100-punktowej, zapożyczonej od Parkera..;)Wizualnie oceniając w tej chwili dokładnie 70 pkt.

(70-79 - wina przeciętne, niczym się nie wyróżniające, choć poprawnie zrobione)

Pozdrawiam
Taktyk
Napisano
Witam,

Panie Raned pisz Pan o konkretach – szkoda tego forum na tego typu sprzeczki.

Tesoro Tejon jest detektorem sprawdzonym i mieści się w skali od 96 do 100.

(96 - 100 - nadzwyczajne wina z głębią i niezwykłą osobowością, ukazujące wszystkie cechy, których oczekujemy od wielkiego wina w ramach swego gatunku)

:)

Pozdrawiam
Taktyk
Napisano
Nie ocenia się książki po okładce" :)

Tejon też zbyt nowocześnie nie wygląda, kolega ma takowy i wiem że nie jest jakiś ponad przeciętny i strasznie ubogo wykonany" dlatego na razie zdecydowałem się spróbować CS6MXi.

pozdreki.
Napisano
Tejon jest ponadprzeciętny w działaniu i skuteczności; wykonanie jest zupełnie przyzwoite, nie jest to jakiś szczyt designu, ale wykrywacz jest dobrze wyważony. Stwierdzenie strasznie ubogo wykonany" to gruba przesada, ale każdy ma prawo do swojej oceny. Akurat tak się składa, że wiem jak CS6MXi jest wykonany i szału też nie ma.
Napisano
Tejon jest ponadprzeciętny w działaniu i skuteczności; wykonanie jest zupełnie przyzwoite, nie jest to jakiś szczyt designu, ale wykrywacz jest dobrze wyważony. Stwierdzenie strasznie ubogo wykonany" to gruba przesada, ale każdy ma prawo do swojej oceny. Akurat tak się składa, że wiem jak CS6MXi jest wykonany i szału też nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie